NEGYEDDÖNTŐ

„Ronaldóék részéről maga lenne a végzet” - Mészöly Géza fontos dologra hívta fel a figyelmet

Szabó Sándor

Létrehozva: 2024.07.04.

Egy gól itt, egy ott, majd 120 perces csata végén büntetők következnek. Ezt jósolja Mészöly Géza a pénteki Franciaország-Portugália labdarúgó Európa-bajnoki negyeddöntőn.

Minden világverseny jellemzője, hogy a legjobbak csak nehezen lendülnek formába, de ha ez bekövetkezik, élvezetes futballra képesek. Mészöly Géza úgy véli, Franciaország és Portugália eddig nem kápráztatta el rajongóit, de talán majd pénteken (21 óra, tv: M4 Sport) megteszik.

Portugal v Czechia - EURO 2024
Ronaldóék a franciák ellen folytatják Fotó: Anadolu via AFP

- A portugálok végig rohamoztak a nyolcaddöntőben Szlovénia ellen, mégis csak nehezen, büntetőkkel jutottak tovább – emlékeztet Mészöly, aki a portugál-szlovén meccs kapcsán egy fontos dologra hívta fel a figyelmet. - A 120 perces találkozó végén a szlovénoknak volt egy ordító helyzetük, azt kihagyták, és ezért drágán fizettek. Egy ehhez hasonló védelmi megingás Cristiano Ronaldóék részéről maga lenne a végzet a franciák ellen. 

A Le Havre és Lille egykori légiósa a portugáloknál némi változást fedezett fel Szlovénia ellen, szerinte leginkább a két szélen próbálkoznak majd Franciaországgal szemben is. Lelki szemeivel azt látja, hogy 90 perc alatt mindkét válogatott szerez egy-egy gólt, majd következik a hosszabbítás, viszont marad az 1-1-es végeredmény, ezért büntetők döntenek. 

- A franciák talán több távoli átlövéssel próbálkoznak, ezzel meglephető a luzitán védelem. Azt viszont senki se várja el tőlem, hogy megjelöljem a továbbjutót, mert arra képtelen vagyok... - ismeri el Mészöly Géza.

Pénteki negyeddöntő: Portugália-Franciaország, 21.00, TV: M4 Sport

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek