Mámor

A végén jött a dráma: Spanyolország hihetetlen második félidő után Európa-bajnok

LM

Létrehozva: 2024.07.14.

Módosítva: 2024.07.14.

Spanyolország és Anglia főszereplésével lezajlott az idei labdarúgó Európa-bajnokság fináléja. A spanyol válogatott Nico Williams és Mikel Oyarzabal góljával, drámai összecsapáson 2-1-es győzelmet aratott.

70 ezer néző előtt játszotta le Berlinben Spanyolország és Anglia az Európa-bajnokság fináléját. A második játékrész rendkívül eseménydúsan alakult, Nico Williams és Mikel Oyarzabal góljára pedig csak Cole Palmer révén érkezett válasz, így Spanyolország 2012 után ismét megnyerte a kontinenstornát.

Euro 2024: Spain - England
Spanyolország győzelmével zárult a 2024-es Európa-bajnokság Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Az első félidőben a spanyolok magukhoz ragadták a kezdeményezést, de a labdabirtoklási fölényen kívül igazi ziccerbe nem tudtak kerülni. A legnagyobb lehetőség Phil Foden nevéhez fűződött, aki az első játékrész hosszabbításában lőhetett éles szögből, próbálkozását azonban Unai Simón hárítani tudta. A felejthető első játékrész után azonban Spanyolország rögtön megszerezte a vezetést: egy tetszetős támadást követően Lamine Yamal passzát Nico Williams váltotta gólra.

Ezt követően hamar dűlőre vitték volna a spanyolok, de Dani Olmo és Alvaro Morata is nagy helyzetben hibázott. Az angolok továbbra sem találták a fonalat, Harry Kane már a 61. percben a lecserélés sorsára jutott, Jude Bellingham pedig ígéretes szögből a kapu mellé lőtt. A 73. percben Mikel Oyarzabal próbálkozását könnyed védte Jordan Pickford. Az ebből vezetett kontrát pedig gólra váltották az angolok, a csereként beállt Cole Palmer egyenlített.

Már-már úgy tűnt, hosszabbítás dönt az összecsapásról, ekkor azonban érkezett a 86. percben Oyarzabal, aki Marc Cucurella beadását piszkálta be a kapuba. A 90. percben aztán Dani Olmo a gólvonalról mentett, tartva a spanyol előnyt. Az eredmény ezután már nem változott, Spanyolország drámai összecsapáson verte meg Angliát, amelynek ezzel továbbra sincs Eb-győzelme.

Spanyolország története során negyedszer nyerte meg a kontinenstornát.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek