KAPÓS

Cristiano Ronaldo várja Marco Rossi válogatott kulcsjátékosát

LL

Létrehozva: 2024.07.18.

Rosszul sikerült szezon után, új klubban kerülhet újra egyenesbe a védő pályafutása. Szalai Attila szaúdi és török lehetőségek közül is választhat.

Még három évig szerződés köti Hoffenheim együtteséhez a tavaly klubrekord összegért (12,3 millió euró, azaz 4,8 milliárd forint) a Bundesliga-csapathoz igazolt magyar focistát. Mégsem valószínű, hogy Szalai Attila a német topliga legutóbbi hetedik helyezettjénél kezdi az új szezont. 

SZALAI Attila
Szalai Attila (jobbra) itt a török válogatott ellen, de kiköthet-e újra a török bajnokságban? / Fotó: MTI

A 26 éves, 46-szoros magyar válogatott védőt, Szalai Attilát tavaly ősszel csak elvétve játszatta a "Falusiak" edzője, Pellegrino Matarazzo, majd tavasszal a Freiburgnak kölcsönadva is több időt töltött a kispadon, mint a pályán. Az előző szezonban a klubbeli játékperceinél még úgy is több mint kétszer annyit játszott a magyar válogatottban, hogy nyáron már megosztozott a posztján Dárdai Mártonnal.

Szalai Attila ennyit játszott az előző szezonban:

Klubszinten (Hoffenheim, Freiburg): 40-ből 8 meccs, összesen 435 perc

A magyar válogatottban: 13-ból 11 meccs, összesen 905 perc

Nem csoda, hogy az utóbbi hetekben felröppentek a hírek a kérőiről. A legkomolyabb érdeklődőnek a török Trabzonspor tűnt. A németorszégi kalandja előtt Szalai a rivális Fenerbahce erőssége volt, sőt 2022/23-ban az egész török mezőny legtöbbet játszó focistája volt. Újabban azonban elhalványult ez a vonal Hoffenheim és Isztambul között. Egy friss török sajtóértesülés szerint azért, mert a ballábas magyar védőért több szaúdi klub is bejelentkezett

Szalai Attila kapós lett

A német klubvezetők pedig – akiket a súlyos betegsége miatt két hete lemondott elnökük pótlása is lefoglalja – az újonnan kialakult versenyhelyzet miatt magasabb árat kezdtek követelni Szalai kölcsönadásáért.

Hogy pontosan mely szaúdi érdeklődőkről van szó, nem tudni, így azt sem, hogy Cristiano Ronaldo ellenfele vagy esetleg csapattársa lehet-e. A CR7 másfél évvel ezelőtti szenzációs átigazolása óta nem csak az ötszörös aranylabdás portugál világsztár klubja, az Al-Nasszr, de a szaúdi Pro League többi csapata is szinte feneketlen pénzeszsákból kezdett menő légiósokat összevásárolni, Karim Benzemától Neymarig. A bajnokságban játszó focistáknak "csak" a negyede külföldi, de ők igen magas szintet képviselnek, az összértékük több mint 800 millió euró (313 milliárd forint).

Az alábbi videón, a YouTube-on megnézheted C. Ronaldo szaúdi góljait:

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek