Heti top

Szörnyű hír érkezett Párizsból; eldőlt Szoboszlai jövője

LM

Létrehozva: 2024.07.07.

Ugyan nem jutott tovább a magyar válogatott a labdarúgó Európa-bajnokságon, de több futballista is kapóssá vált. Szoboszlai Dominikról döntött a Liverpool edzője, a párizsi olimpia kapcsán pedig óriási a káosz. A Bors eheti legolvasottabb cikkeiből válogattunk.

Három hét múlva indul az olimpia, aminek ezúttal Párizs ad majd otthont. A helyzet azonban közel sem rózsás, szörnyű hír érkezett a francia fővárosból, amelynek folyója, a Szajna továbbra is rettenetesen szennyezett. A párizsi polgármesteri hivatal által közzétett tesztek azt mutatták ki, hogy az E.coli baktérium-szint meghaladja a sportszövetségek által megszabott felső határt, jelenti az AP. Még június 18-án az E.coli az elfogadható szint 10-szerese volt, azaz nem esett a Triatlon Világszövetség által alkalmazott 100 milliliterenként (cfu/ml) felső határa alá. 

Sallai Roland ezen a nyáron csapatot vált és magasabb szintre lép Fotó: Ladoczki Balazs

A magyar labdarúgó-válogatott ugyan kiesett az Európa-bajnokság csoportkörében, ám több játékosnak is sikerült növelnie az ázsióját. A magyarok legjobbja Sallai Roland volt, Németországban pedig tényként közlik, hogy a szélső távozik a Freiburgtól a nyáron és szintet lép a pályafutásában. Az eddigi hírek szerint a Bajnokok Ligája szereplő Bologna érdeklődik érte. Kerkez Milost továbbra is élénken figyeli a Manchester United, amely hosszútávú megoldást keres a védelem bal oldalára. Szalai Attila újfent Törökországban játszhat, ám ezúttal nem a Fenerbahcénál, hanem a Trabzonspornál. Dárdai Márton 5 millió euró (2 milliárd forint) ellenében távozhat a Herthától, Horváth Krisztofer pedig végre megkaphatja az esélyt a Torinótól, hogy az olasz élvonalban bizonyíthasson.

Szoboszlai Dominik kapcsán ezzel szemben kételyek merültek fel. A válogatott csapatkapitánya a tavalyi szezon végére kiszorult a Liverpool kezdőcsapatából, formája pedig aggasztja a szurkolókat. A Liverpooltól kilenc év után távozott a vezetőedző, Jürgen Klopp, a helyét Arne Slot vette át. A 23 éves futballista ugyan jelenleg a nyaralását tölti, ám az angol Mirror már tényként közli, az új edző is számol vele a jövőben. Mohamed Szalah és Darwin Nunez liverpooli karrierje azonban továbbra is kérdéses.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek