MODELL

Riadó az úszóknál, elvihetik Párizsból a versenyeket

Szabó Sándor

Létrehozva: 2024.07.10.

A Veszprémi Úszó Klub három kiváló versenyzővel érkezik a párizsi olimpiára. Szokolai László edző érmes helyezésben bízik, igaz, Rasovszky Kristófék versenyét akár el is vihetik a fővárosból.

Immár végleges, hogy Sós Csaba szövetségi kapitány is jóváhagyta Szokolai László, a veszprémi Balaton Úszó Klub edzőjének személyes döntését. Ennek megfelelően Rasovszky Kristóf Párizsban a nyíltvízi 10 km-es távon indul, Betlehem Dávid ugyanezen a távon csatlakozik hozzá a Szajna vizében, de a medencés 1500-on szintén rajtol, plusz Sárkány Zalán a medencéseknél 400, 800 és 1500-as távon csobban vízbe. Szokolai különleges módszerrel modellezett, Százhalombattán bóják segítségével felépített egy 800 m-es olimpiai vizes pályát, melyet a Duna-sodrás által segítve 5:40 perc alatt tettek meg tanítványai, sodrással szemben viszont 25:15 percig tartott a tempózásuk. 

Rasovszky Kristóf Tokióban ezüstérmes lett 10 kilométeren, most akár az aranyra is esélyes Fotó: Árvai Károly

Sokadszor visszatérő gond az, hogy a Szajna vize E.coli baktériummal fertőzött, emiatt az sem kizárt, hogy áthelyezik a versenyszínhelyt.

- A nemzetközi szövetség orvosbizottsága meghozta végleges döntését: amennyiben a rajt előtti utolsó ellenőrzés is veszélyt jelent az úszók egészségére, úgy Vaires-sur-Marne-ban, a kajak-kenusok pályáján rendezik a nyíltvízi olimpiát – árulja el Szokolai.

A tréner annak kifejezetten örül, hogy az Egyesült Államokban tanuló, sportoló Sárkány az ottani NCCA-bajnokságban 1645 yard gyorson aranyérmet szerzett, ami magyar sportembernek korábban sohasem sikerült.

- A két húszéves tehetségünk, Sárkány és Betlehem előtt a jövő, hiszen még a következő, a Los Angeles-ben rendezendő nyári játékokon sem számítanak idősnek – tette hozzá Szokolai László.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek