GYŰLÖLETBESZÉD

Áll a bál az olimpián, bírósági ügy lehet a világ legszexibb sportolónőjének futásából

LL

Létrehozva: 2024.08.07.

Kiakadt a csapattársa az olimpián, amiért az influenszer-futónő miatt kimaradt a csapatból a kedvese. Alica Schmidt gyorsabb futónő helyett került be a váltóba?

Óriási botrány robbant ki a német atlétikai küldöttségnél, miután a 4x400 méteres vegyesváltójuk nem jutott döntőbe a párizsi olimpián. Cicaharcként is tekinthetnénk az Alica Schmidt körül történtekre, csakhogy a kínos ügy az ügyészség elé kerülhet.

Jean Paul Bredau (hátul) Alica Schmidt helyett szívesebben adta volna át a stafétát a szerelmének
Jean Paul Bredau (hátul) Alica Schmidt helyett szívesebben adta volna át a stafétát a szerelmének         Fotó: picture alliance

A német vegyesváltóból kimaradt Luna Bulmahn a közösségi oldalán nehezményezte, hogy helyette a rosszabb 400-as időeredménnyel álló Alica Schmidt került a csapatba. A 2021-es tokiói olimpián még csak tartalékként jegelt Alica előnyben részesítése mögött sokan azt gyanítják, hogy a világ legszexibb sportolónőjeként emlegetik, és influenszerként csak az Instagramon több mint 5 milliós rajongtáborral büszkélkedhet. 

Mindezt tovább bonyolítja, hogy Bulmahn kedvese, Jean Paul Bredau a váltó első futója, éppen ő adta át a stafétát Alicának – jókora hátránnyal. 

A kiesés után a férfi is kipakolt, mondván, hogy egyáltalán nem értett egyet a barátnője kihagyásával.

A burkolt vádakat visszautasította a Német Atlétikai Szövetség, kilátásba helyezve: a hírek hallatán felkorbácsolt indulatok több esetben gyűlöletbeszédhez vezettek a hozzászólásokban. Ezek miatt a frankfurti ügyészséghez fordulnak. Az olimpiai csapatból kitett Bulmahn és Bredau már kikapcsolták a komment funkciót a bejegyzéseiknél. 

– Bocsánatot kértem a csapattól és az edzőnktől – mondta később Bredau.

Alica Schmidt mellett állt ki az edző

Az idei eredményeik alapján Alica Schmidt közel fél másodperccel lassabb (52,18 másodperc) volt, mint Bulmahn (51,72). 

A kapitány ugyanakkor többször leszögezte, hogy neki ennél sokkal több körülményt kell figyelembe vennie a váltó összeállításakor. 

A helyzetet tovább árnyalja, hogy a tavalyi, budapesti atlétikai világbajnokságon is nagy feltűnést keltett influenszer-futónő nélkül a csapat nem is indulhatott volna az olimpián: a kvalifikációt vele szerezték meg májusban, a Bahamákon. A júniusi, római Európa-bajnokságon pedig Alica volt a leggyorsabb (50,81) mindegyikük közül.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek