Bravúr

„Marco Rossi nagyon elégedett vele" – a Milan ellen is villant a magyar válogatott hátvédje

Szabó Sándor

Létrehozva: 2024.08.26.

Újabb remek játékkal vétette észre magát az újonc Parma magyar védője az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban. Balogh Botond megint remekelt.

A Parma magyar védője, Balogh Botond a Fiorentina (1-1) után az AC Milan (2-1) ellen is a megszokott remek formájában futballozott, ami az olasz bajnokság, a Serie-A magas színvonalát tudva nem éppen kis teljesítmény. A magyar válogatott védő végigjátszotta az összecsapást, és Fülöp Ferenc, az MTK egykori gólvágója, a játékos menedzsere a Borsnak méltatta játékosát.

Balogh Botond
Balogh Botond kiváló teljesítményt nyújt a Parmában Fotó: Alessandro Sabattini

– Balogh kirobbanó örömmel fogadta a 2-1-es győzelmet, bár azt nem állította nekem, hogy ez volt élete egyik csúcseseménye – nyilatkozza Fülöp. - Két lábbal jár a földön, sikerének alapvető összetevője: helyén kezeli a dolgokat, tisztafejű futballista.

Balogh Botond a válogatott erőssége lehet

Szülei – édesapja vállalkozó, édesanyja fodrász – mindenben támogatják, és igen nagy segítséget kap barátnőjétől, Ágitól, aki évek óta együtt él vele. Fülöp nem lepődne meg, ha a közelgő Nemzetek Ligája-erőpróbák előtt Marco Rossi szövetségi kapitány behívná Baloghot a keretébe.

Annyit tudok, hogy a kapitány a Fiorentina és a Milan ellen mutatott formájával is roppant elégedett. Már a Parma edzője, Fabio Pecchia is tudja, Balogh az az univerzális védő, aki középen ugyanolyan hatékony, mint a védelem két oldalán is, Rossi tehát bárhol használhatja, de gondolom, erről a két szakember konzultál egymással 

– teszi hozzá Fülöp. 

Az élvonalba visszatérő Parma több mint tíz év után, 2014 márciusa óta először nyert a milánói piros-feketék ellen. A Milan így az új vezetőedző, Paulo Fonseca irányításával még nyeretlen.

Büszkeségre okot adó 7-es

A Football Italia oldal a pármai védelmi fal tagjai közül a legmagasabb osztályzatot, hetest adott Baloghnak a Milan elleni csatanyerés után, Pecchia edző pedig úgy nyilatkozott: ez a 2-1-es győzelem az ötvenegyedik születésnapjára kapott legemlékezetesebb ajándék, nem beszélve a tabella jelenlegi 4. helyéről.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek