CSERE

Böde Dani újra varázsolt, pár perc is elég volt neki

Szabó Sándor

Létrehozva: 2024.08.23.

Számos dologra figyeltek a cseh Mladá Boleslav szakvezetői, csak egy tényezőre nem: Böde Dánielre. Ezért ért el bravúros 2-2-s döntetlent a Paks idegenben.

Böde Dániel újra lecsapott. A Paks 37 éves futballistája a 78. percben lépett pályára a Konferencia Liga rájátszásának első összecsapásán Csehországban, és gyökeresen változtatott a dolgok menetén. Nagyrészt neki köszönhető, hogy a legutóbbi magyar bajnoki ezüstérmes együttes 2-2-t ért el a Mladá Boleslav otthonában. Előbb egy látványos csel után 16 méterről egyenlített, majd olyan labdát adott Papp Kristófnak, amivel a társa pontos pöccintésével a magyar együttes 2-1-re átvette a vezetést. Más kérdés, hogy a csütörtöki visszavágón elég lesz-e a döntetlen a torna főtáblájára jutáshoz?

Böde Dániel csereként is igazi vezér

Böde Dániel édesapja a Borsnak elmondta, érezte, hogy fia mindent megváltoztat.

- Amikor igazán rákapcsolt a Mladá Boleslav, igen veszélyes arcát mutatta - értékel a Bors kérésére Böde István. - A fiam hidegvérét mindig nagyra tartottam, mert tudja, mikor és mit kell tennie. Amikor csereként beállt, éreztem, átírhatja a meccs forgatókönyvét. 

Böde papa persze tudja, a paksi visszavágó azért hordoz magában veszélyt, mert Windecker József begyűjtötte összesített második sárga lapját, míg Lenzsér Bencét piros lappal a 96. percben kiállították, ezért egyikük sem játszhat odahaza.

- A fiam pályára lépése rendre egy friss fuvallat. Egyik vágya teljesült az NB I-es ezüstérmével, a másik álma megvalósítása, a Konferencia Liga főtáblára kerülés felé is jelentőset léptek. 

A papa által dicsért Böde Dániel góljára, gólpasszára így emlékezik:

A cselem valóban jól sikerült, mert megtévesztő mozdulatot tettem, ennek következtében a kapus azt hitte, hogy a jobb kezéhez lövöm a labdát, de a másik oldalát céloztam meg. Arra pedig hiába vetődött. Csapatunk második találatánál az oldalvonalnál sikerült leráznom magamról az engem üldöző védőt, majd hosszú passzomra időben érkezett a másik oldalon Papp Kristóf, aki közelről betálalt.

Böde úgy érzi, az első meccs előtt a Mladá Boleslav esélye 60-40 százalék volt a főtáblára jutásban, de ez most 50-50-re módosult.

Windecker szerint a játékvezető hibázott akkor, amikor felmutatta neki a sárgát.

Szinte hozzá sem értem a cseh futballistához, de ezen utólag felesleges már sopánkodni. A visszavágón ugyanolyan hatékonyan kell védekeznünk, amint azt idegenben tettük, és a támadójátékon sokat kell javítani. Szappanos Péter kapusunk távozása nem éppen előnyös, hiszen futballistaként és emberként egyaránt példamutató egyéniség, akire valamennyien felnéztünk. Remélem, megtalálja a számítását Szaúd-Arábiában

 – így Windecker.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek