Dráma

„Elnézést, ez az én hibám" - sírva értékelt a magyar válogatott kapitánya a kiesés után

CHI

Létrehozva: 2024.08.04.

Kiesett a magyar férfi kézilabda-válogatott a párizsi olimpián, miután az utolsó csoportmeccsén kikapott Franciaországtól.

A magyar férfi kézilabda-válogatott nem jutott negyeddöntőbe a párizsi olimpián, mivel 24-20-ra kikapott a házigazda, címvédő és Európa-bajnok Franciaországtól a csoportkör utolsó fordulójában, vasárnap. Chema Rodriguez szövetségi kapitány a mérkőzés után sírva értékelt.

RODRÍGUEZ, Chema
Chema Rodriguez a meccs után nem bírt a könnyeivel Fotó: Illyés Tibor

"Elnézést, sajnálom, ez egyértelműen az én hibám! Büszke vagyok a csapatra, a második féldiőben fordítottunk, az 50. percig partiban voltunk, nyomás alatt tartottuk őket, és ez hihetetlen, hiszen a házigazda franciákkal, a világ legjobb csapata ellen játszottunk. A fiúk végig egymást segítették, a negyeddöntőt minimum megérdemelték volna, de mint mondtam, sajnos a végjáték nem volt elég." - mondta könnyezve Chema Rodriguez.

A magyarok korábban Argentínát 35-25-re legyőzték, ám Egyiptomtól 35-32-re, Norvégiától 26-25-re, a világbajnok Dániától pedig 28-25-re kikaptak, így a B csoport ötödik helyén végeztek - a két hatos csoportból az első négy-négy jut a negyeddöntőbe -, összességében pedig tizedikek lettek. Ez volt a magyar férfi válogatott kilencedik szereplése az ötkarikás játékokon, eddigi legjobb eredménye az 1936-os, az 1980-as, az 1988-as, a 2004-es és a 2012-es negyedik, a legrosszabb pedig az 1972-es müncheni nyolcadik helyezés volt.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek