Szenzáció

Most derült ki: Cristiano Ronaldo majdnem a Liverpoolban kötött ki?

LM

Létrehozva: 2024.08.29.

A portugál világklasszis 2003-ban a Sportingtól a Manchester Unitedhez került. Jamie Carragher, a Liverpool egykori legendás védője azonban elárulta, abban az évben közel voltak ahhoz, hogy ők szerződtessék Cristiano Ronaldót.

Cristiano Ronaldo az egészen kivételes képességeit már a Sportingnál megmutatta Portugáliában. Ezt követően 2003-ban Angliába került, a Manchester United csapott le rá. Itt vált aztán világklasszissá, és itt nyerte meg az első aranylabdáját még 2008-ban, egy évvel később pedig – akkor rekordot jelentő, 94 millió eurós (36 milliárd forint) összegért – a Real Madridhoz igazolt. A Liverpool egykori legendája, Jamie Carragher azonban elárulta, anno nem állt messze csapata Ronaldo szerződtetéséhez.

Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo 2003-ban közel állt a Liverpoolhoz Fotó: AFP

Így lett Cristiano Ronaldo majdnem Liverpool játékos

A középhátvéd a The Overlap című műsorban tárta fel, hogy a Pool konkrét lépéseket tett 2003-ban Ronaldóért.

Amikor aláírt a Manchester Unitedhez, én előtte azt hittem, hogy hozzánk fog kerülni 

– kezdte Jamie Carragher.

– Ekkor még Gerard Houllier volt a vezetőedzőnk és Phil Thompson volt az asszisztense. Thompson mesélte, hogy ő azt gondolta, hogy mi ütöttük nyélbe a transzfert. Beszélt az ügynökével előtte, de aztán mégis megjelent a hírekben, hogy Ronaldo a Unitedé.

Úgy gondolom, hogy 10 év alatt minden poszton voltak kiváló képességű, nagyszerű játékosaink, de nem hiszem, hogy valaha is volt világklasszis szélsőnk.

Ronaldo azóta már ötszörös aranylabdásnak mondhatja magát, klubszinten minden jelentős trófeát bezsebelt, a portugál válogatottal pedig 2016-ban Európa-bajnokságot nyert. Jelenleg 39 évesen az al-Nasszrnél vezet le, ahol évente 200 millió euró (78 milliárd forint) üti a markát.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek