Szívszorító

Drámai lépések, a női sportoló haját is levágták a döntő miatt

LM

Létrehozva: 2024.08.08.

Elképesztő hiba miatt bukta el az olimpiai döntőt az indiai birkózó. Vinesh Vinesh a mérlegelésen akadt fent, ezért a szervezők kizárták. Most kiderült, csapatával együtt mindent megtett a gyors fogyásért, többek között a hajából is vágatott.

Vinesh Vinesh szenzációs formában birkózott az olimpián a női 50 kilogrammosok mezőnyében. A döntőbe úgy került, hogy többek között az olimpiai címvédő Szuszaki Juit is búcsúztatta. A finálé előtt viszont jött a feketeleves: Vinesh súlya meghaladta az 50 kilogrammot, így a kizárás sorsára jutott. Az elképesztő balszerencséről most sokkoló részletek derültek ki.

Vinesh Vinesh
Vinesh Vinesh (pirosban) még a hajából is vágatott a súlyvesztésért Fotó: AFP

Vinesh a mérlegelés előtti estén kapta meg a szomorú hírt, hogy 100 dekagrammal meghaladja a határt. Ezt követően az egész éjszaka edzett, szaunázott, így próbálták elérni, hogy eltűnjön a felesleg. Az Origo szemléjéből kiderült, hogy az indiai sportolónőnek még a hajából is vágtak.

Vinesh Vinesh a kiszáradással is küzdött

"Vinesh-nek három meccse volt, ezek után kis mennyiségű vizet kapott, hogy megelőzzük a kiszáradást, de a verseny után tovább nőtt a súlya. Az edző elindította a súlycsökkentés szokásos folyamatát, de kiderült, hogy 100 grammal meghaladta az 50 kg-os súlykategóriáját, ezért kizárták. Minden lehetséges drasztikus intézkedést, beleértve a hajvágást is bevetettek, de nem sikerült" – nyilatkozta Dinshaw Pardiwala, az Indiai Olimpiai Szövetség (IOA) főorvosa. Pardiwala azt is elmondta, a mérlegelés után infúziót adtak a versenyzőnek, hogy megelőzzék a kiszáradást.

A döntőt végig az amerikai Sarah Ann Hildebrandt nyerte, aki azt a Yuyneylys Guzmánt győzte le 3-0-ra, aki Vinesh kizárása után jutott be a fináléba.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek