Szívfájdalom

Elképesztő dráma, kizárták a magyar edző döntőbe jutott sportolóját

LM

Létrehozva: 2024.08.07.

Legyőzte az olimpiai címvédőt, döntőbe jutott, de egy óriási hiba miatt kizárták a sportolót. Vinesh Vinesh a női birkózók 50 kilogrammos súlycsoportjában készült a fináléra, a mérlegelésen viszont túllépte a megengedett súlyt.

Vinesh Vinesh szenzációsan szerepelt az olimpián a női birkózók 50 kilogrammos súlycsoportjában.  A 29 éves sportoló kedden kiválóan kezdett, első meccsén 3-2-re legyőzte a toronymagas favorit, címvédő japán Szuszaki Juit, aki Tokióban úgy diadalmaskodott, hogy egyetlen pontot sem csináltak rajta riválisai, majd a 2022-es és 2023-es világbajnokságot is simán nyerte. Vinesh ezek után lendületben maradt, és a negyeddöntőben az ukrán Okszana Livacs (7-5) ellen is nyert, az esti elődöntőben pedig a kubai Yusneylis Guzmant simán, 5-0-ra verte. Érdekesség, hogy az indiai sportoló a korábbi magyar szakági kapitánnyal, Wöller Ákossal készül.

Vinesh Vinesh
Vinesh Vinesh a szabálytalan mérlegelése után marad le az olimpiai fináléról Fotó: AFP

A fináléban viszont már nem lesz esélye folytatni menetelését, ugyanis az MTI arról számolt be, hogy szerda reggeli hivatalos mérlegelésen Vinesh nem tudta hozni az 50 kilogrammot, a nemzetközi szövetség (UWW) pedig közölte, hogy a szabályoknak megfelelően kizárják versenyből, eredményét törlik és legyőzöttei előrelépnek egyet. Az indiai sportolónő korábban az 53 kilogrammosok között versenyzett, ez közrejátszhatott a rossz bemérésen.

Mindez azt jelenti, hogy a döntőben Guzman léphet majd szőnyegre az amerikai Sarah Hildebrandt ellen, míg Szuszaki és Livacs a bronzéremért csap majd össze egymással az esti programban.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek