Szívszorító

"Vért hánytam, vége mindennek" – rémálom lett az olimpia Budapest bajnokának

SK

Létrehozva: 2024.08.11.

Az olasz atléta a jegygyűrűje mellett az aranyérmét is elveszítette. Gianmarco Tamberi az egyik legnagyobb vesztese a 2024-es olimpiának.

Tavaly Budapest hőse volt Gianmarco Tamberi olasz magasugró. Az olimpiai bajnok óriási showt csinált a magyarországi vb-n, ahol világbajnok lett. Az atléta esélyesként érkezett Párizsba, a 2024-es olimpiára, ahol már a megnyitó borzasztóan végződött. Végül két aranyat is veszített Tamberi, aki zokogva távozik Franciaországból.

A könnyező Tamberi nem ezért jött Fotó: AFP

Tamberi a megnyitón az olaszok hajóján utazott a Szajnán, amikor beleejtette jegygyűrűjét a folyóba. Ekkor még viccesen próbálta feldolgozni a helyzetet.

Egy arany elveszett, majd szerzek helyette egy másikat

– nyilatkozta optimistán Tamberi.

Mindent az olimpiának szentelt, aztán napokkal a magasugró viadal előtt rémálommá váltak a párizsi napok. Vesekővel került kórházba, borzasztóan legyengült, attól kellett tartani, hogy el sem tud indulni a versenyen. Szombaton mégis ott volt a döntőben, de ez volt a legtöbb, amit kihozhatott a szerepléséből. Az elmúlt napok teljesen legyengítették, s csak 11. lett. Zokogott, még felesége sem tudta megvigasztalni.

– Vért hánytam, remegtem, tudtam, hogy vége mindennek. Gondolj bele, évekig készülsz, mindenről lemondasz, csak a sport létezik a számodra, és akkor egy vesekő tönkretesz mindent – szomorkodott Tamberi.

A pillanat, amikor Tamberi megtudta: idén nem lesz olimpiai bajnok Fotó: AFP

Tamberi a 2021-es olimpia ikonikus pillanatát hozta el, amikor döntetlen állásnál a katari Mutaz Barsimmal megegyeztek abban, hogy mindketten aranyat kapnak. Hasonló helyzet állt elő idén is, mindenki elkönyvelte a két aranyat, amikor az új-zélandi Hamish Kerr kijelentette, döntsék el ugrással, hogy az övé, vagy az amerikai Shelby McEwené lesz az olimpiai bajnoki arany. Az új-zélandi ezzel nem lett népszerű, mégis ő nyerte meg a versenyt. McEwennek maradt az ezüst.

Íme a pillanat, amikor 2021-ben Tamberi és Barsim megegyezett a döntetlenben

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek