Csavar

A Liverpool végre meglepte a szurkolóit, akik mégis tovább lázadnak

LM

Létrehozva: 2024.08.27.

A Liverpool végre lépett az átigazolási piacon és szerződtette az idei Európa-bajnokság egyik legjobb kapusát, Giorgi Mamardasvilit. A 23 éves hálóőr azonban még nem fog a csapat rendelkezésére állni.

A Liverpool eddig nagyon csendes volt az átigazolási időszakban, és elsősorban az eladásokra fókuszált, mintsem az érkezőkre. Az utolsó napokban azonban végre lépett a klub, és kiváló képességű labdarúgóval erősített.

Giorgi Mamardasvili
 Giorgi Mamardasvili lett a Liverpool idei első nyári átigazolása Fotó: NurPhoto via AFP

Elsőként az átigazolásokban jártas szakértő, Fabrizio Romano számolt be arról, hogy a két klub, a Valencia és a Liverpool megállapodott egymással, az angol sztárcsapat pedig szerződteti Giorgi Mamardasvilit. A 23 éves kapus alapemberré nőtt ki magát Spanyolországban, a grúz válogatottal pedig szerepelt az Európa-bajnokságon, ahol nagyszerűen védett. A Liverpool bónuszokkal együtt 35 millió eurót (13 milliárd forint) fizethet érte, a Valencia pedig továbbadási részesedést is szerzett.

Giorgi Mamardasvili csak jövőre érkezik

Igen ám, viszont hiába teljesítette már az orvosi vizsgálatokat is a kapus, idén még nem fog az angol sztárcsapatnál védeni. Ennek az oka, hogy Alisson személyében már van egy kiváló hálóőre a Liverpoolnak és nem akarják, hogy Mamardasvili a kispadon üljön hétről-hétre. Éppen ezért ezt a szezont még a Valenciánál tölti kölcsönben, és utána érkezik meg Angliába. Alisson addigra 32 éves lesz, Szaúd-Arábiából pedig már tavaly is keresték, így könnyen elképzelhető, hogy a brazil válogatott 2025-ben elhagyja a 19-szeres bajnokot. Így a Liverpool szurkolói még mindig nem kaptak új játékost, így tovább lázadnak a vezetőség ellen. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek