BOTRÁNY

„Ha Isten segít, megverem!” - Hámori Luca nem futamodik meg a biológiailag férfitől

Szabó Sándor

Létrehozva: 2024.08.02.

Felháborító találkozó vár egy magyar bunyósra szombat délután. Hámori Luca a párizsi olimpia női boksz-tornájának negyeddöntőjében egy biológiai férfivel, az algériai Imane Heliffel mérkőzik.

Imane Helifet a 2023-as vb előtt a Nemzetközi Ökölvívó Szövetség (IBA) kizárta a tornáról a magas tesztoszteronszintje miatt, tudniillik egyértelműen kiderült: biológiai értelemben férfi. Fizikai felépítése, izomzata totális fölényt eredményez neki a női riválisaival szemben 66 kg-os női súlycsoportban. Hámori Luca ellene fog küzdeni szombaton 17:22-kor.

HÁMORI Luca
Hámori Luca nem futamodik meg Fotó: Illyés Tibor

Igazságtalannak tartom azt a döntést, ami engedélyezte ellenfelem ötkarikás rajtját, mert ezzel szembementek az IBA korábbi állásfoglalásával. No, de mit is tehetnék? Nem futamodok meg! Bízom Istenben, mert ha azt akarja, hogy nyerjek, akkor nyerek

 – nyilatkozta a Borsnak a párizsi olimpiai faluból a kőszegi Hámori Luca. 

Hámori Luca nem fél

Emlékezetes, az algériai biológiailag férfinek az olasz Angel Cerini elleni korábbi meccse mindössze 46 másodpercig tartott. A nápolyi leány két óriási, bekapott ütés után feladta a küzdelmet arra hivatkozva, hogy egyenlőtlen körülmények közepette ő nem bizony bokszol. Később a Corriere dello Sportnak elárulta: visszalépett, mert az életét féltette, tudniillik ekkora ütéseket sohasem kapott, és tartott a súlyos, maradandó sérüléstől.

- Én a helyében folytattam volna a mérkőzést – jegyzi meg erről a gyors feladásról Luca. - Edzőmmel, Varsányi Áronnal még nem ejtettünk szót a szombat délutáni negyeddöntőmről, de egy bizonyos: jelentős figyelmet kell fektetnem a védekezésre, mert az algériai jobb- és bal kézzel egyaránt veszélyesnek vélem. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek