Olimpia 2024

Hámori Luca drámai csatában veszített a biológiai férfi ellen

Létrehozva: 2024.08.03.

Módosítva: 2024.08.03.

Hámori Luca az algériai Iman Heliffel találkozott szombaton a párizsi ökölvívótorna 66 kg-os negyeddöntőjében.

Hámori Luca olyan ellenféllel találkozott, akiről a vizsgálatok kimutatták, a férfiakra jellemző XY kromoszómái vannak. A 66 kg-os súlycsoportban szereplő Iman Helif szereplését hiába fogadta tiltakozás, mégis ringbe léphetett az ötkarikás játékokon, mert a mérkőzést nem a Nemzetközi Ökölvívó Szövetség, hanem a NOB szervezi.

Boxing - Olympic Games Paris 2024: Day 2
Hámori Luca Fotó: Richard Pelham / Getty Images

A 23 éves Luca és az algériai mérkőzését óriási érdeklődés övezte, teljesen megtelt az Észak-párizsi Aréna, Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, mellette Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár is a helyszínen foglalt helyet.

Az első menetben Luca óvatosan bunyózott, igyekezett tartani a távolságot az algériaival szemben, jól védekezett, a bírók Helifet látták jobbnak. Luca minden ütését óriási öröm, és üdvrivalgás fogadta, a szurkolók zöme egyértelműen neki szurkolt. A második menet után Hámorin látszott, hogy nem hisz a győzelemben, edzője arra biztatta, hogy többet üssön. 

Hiába, a harmadik menetben sem változott a helyzett, Luca csodálatos küzdött, de Iman egyhangú pontozással győzött. Hámori Luca ötödik lett az olimpián.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek