EZ VESZÉLYES!

„Szégyellje magát a NOB!" - világnagyságok lázadnak a férfias bokszolónő miatt

LL

Létrehozva: 2024.08.02.

Legendás sportolók is szót emeltek a férfias bokszolónő olimpiai részvétele ellen. Imane Helif esete kiakasztotta Martina Navratilovát.

Nem csak a közvéleményt háborítja föl, hogy a párizsi olimpia női ökölvívótornáján Imane Helif személyében egy nem csak kinézetre férfias bokszoló püföli az ellenfeleit. A 25 éves, világbajnoki ezüstérmes algériai bunyóst övező botrány a háromszoros olimpiai bajnok pólós Kásás Tamástól a teniszlegenda Martina Navratilováig, a Harry Potter-könyveket író J.K. Rowlingtól a világ leggazdagabb emberéig, Elon Muskig sokaknál kiverte a biztosítékot.

Imane Helif olimpiai részvétele nem csak sportszerűtlen, veszélyes is a női bokszolókra
Imane Helif olimpiai részvétele nem csak sportszerűtlen, veszélyes is a női bokszolókra        Fotó: AFP

A sportági világszövetség egy nemi teszt eredménye alapján eltiltotta Helifet a tavalyi vb-ről. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság mégis engedte indulni Párizsban, sőt a kritikáktól is megvédte.

Imane Helif veszélyt jelent a bokszolónőkre

Azon túl, hogy igazságtalan, ez veszélyes is, és teljesen figyelmen kívül hagyja, mi történik a sportolónőkkel. Szégyellje magát a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, hogy engedi ezt 

– írta közösségi oldalán felháborodva Martina Navratilova, 18-szoros egyéni Grand Slam-győztes teniszezőnő.

A németek legendás teniszezője, Boris Becker is hasonló véleményen van. Ő J.K. Rowling dühödt kritikáját kommentálta egyetértően az X-n (korábban: Twitter).

A boksz berkeiből sem akárki jelezte a fenntartásait: minden idők egyik legeredményesebb bokszolónője, Regina Halmich szerint is veszélyes és egyenlőtlen az ilyen küzdelem a ringben.

Legközelebb, a 66 kg-os súlycsoport szombati negyeddöntőjében történetesen a magyar Hámori Luca próbálja meg állni a szép szál, izmos bunyós ütéseit. 

Erre Helif első riválisa, az olasz Angela Carini csak 46 másodpercig volt képes, majd a kézfogást is megtagadva, zokogva inkább feladta az egyenlőtlen küzdelmet. Utóbbi edzője elmondta: szerinte szinte lehetetlen legyőzni az alériait, Carinit napokig győzködték, hogy ki se álljon ellene. Helifhez hasonló egyébként az 57 kg-os tajvani Lin Ju-Ting esete is.

Helif első meccsének videóját a YouTube-on nézheted meg:

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek