BETEGSÉG

„Halálhoz vezetett volna” – Megműtötték, de a tumor elvette a hallását az olimpikonnak

Bors

Létrehozva: 2024.08.08.

Módosítva: 2024.08.08.

Súlyos betegségét követően tért vissza Keely Hodgkinson. Az athertoni születésű angol középtávfutónő a 2021-es tokiói játékokon mindössze 19 évesen ezüstérmet szerzett 800 méteren, aztán idén Párizsban már győzött.

Keely Hodgkinson kevesebb, mint egy héttel a párizsi megnyitó előtt új angol rekordot állított fel a 800 m-es síkfutásban. Most az élet adja vissza az esélyeket, tudniillik évekkel ezelőtt ijesztő daganatot fedeztek fel a bal fülében. A tinédzsert, aki életében először az úszással foglalatoskodott, tíz esztendőn keresztül kínozta a betegség, mely valósággal szétzúzta a fülében lévő apró csontokat, később pedig nyomni kezdte a gerincét. Műtét útján eltávolították a tumort, de közben 95 százalékosan megsüketült.

Keely Hodgkinson
Keely Hodgkinson Fotó: Anadolu via AFP

 

Kiderült, a daganat nem volt rákos jellegű. A műtét kérdése, tétje ez volt: vagy kiveszik, vagy bent tartják. Ha bent tartod, és hagyod nőni, károsítja az ember gerincét, ami végzetes, mert halálhoz vezetett volna. Hatására még felnőtt koromban is hallásproblémákkal küszködtem

 – tudható meg Manchester Evening News-tól.

A csinos szőke Keely gyerekkori barátja a Manchester United angol labdarúgónője, Ella Toone. Egy középiskolába jártak, elválaszthatatlanok voltak egymástól.

- Engem így emlegettek: "mini Ella" – jegyzi meg a középtávfutónő, akit az édesapjától kapott futócipő irányított át az úszómedencéből a futópályára. Mivel jó alakú hölgy, szakértők szerint tárt karokkal vár rá a modellszakma, a Little Mistress, a Vogue Williams, a Lipsy, a Selling Sunset máris tett ajánlatot neki. Az I'm A Celebrity és a Celebrity Big Brother producerei szintén felfigyeltek rá. Mindkét tévésorozat óriási nézettséggel bír, és tippelhetően rengeteg pénzt ajánlanak fel az olimpiai bajnoknőnek. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek