Paralimpia

"Sosem bántottak emiatt" – mindenkit meglepett a paralimpia magyar bajnoka, Konkoly Zsófia

SK

Létrehozva: 2024.08.30.

Hatalmas hajrával szerezte meg az első magyar aranyérmet a paralimpián a kiváló úszó. Konkoly Zsófia már most tudja, büszkén térhet haza Párizsból.

Az uszodából érkezett a legelső magyar aranyérem Párizsban a paralimpián. Konkoly Zsófia a gyengébbik számában, 400 méter gyorson győzte le legnagyobb riválisát. 

KONKOLY Zsófia
Konkoly Zsófia az aranyéremmel Fotó: Koszticsák Szilárd

Konkoly a paralimpia második napján óriási hajrával előzte meg riválisát, s noha van még száma Párizsban, tudja, már most elérte a nagy célját,

– Tudtam, hogy nem akarok üres kézzel hazamenni Párizsból, és – azután, hogy már az első nap sikerült a maximumot nyújtanom – hatalmas kő esett le a szívemről! Ezek után pedig nem mondhatok mást: a több távon is szeretnék hasonlóan teljesíteni! De ha nem jön össze több aranyérem – már akkor is rendkívül boldogan megyek haza! – mondta a Mandinernek az olimpiai bajnok.

Konkoly Zsófia az épekkel együtt edz

Az úszónő rendellenességgel, diszméliával született, jobb karja nem fejlődött ki teljesen. Többször is kérdezik tőle, mi történt vele, és sosem zárkózik el a témától. Iskolai rendezvényeken gyerekeknek is nyíltan beszél erről.

– Én így születtem, szóval igazából annyira nem izgalmas a történet. Szerintem azért jó, hogyha hallják azt, hogy van ilyen. Nekünk is nyitottabban kell állnunk hozzájuk. Ha kérdeznek, egyáltalán nem zavar. 

Konkoly a Mandinernek az is elárulta, a mai napig az épekkel együtt készül.

Mindig is épekkel edzettem közösen. Így is van jól, és még jobban tudnak engem jobb teljesítményre ösztönözni. Hatévesen kezdtem el az úszást, nem is tudatosult bennem, hogy miben vagyok más. Nyilván láttam, hogy nézik, kíváncsiskodtak és ilyesmik, de akkor még úgy én sem vettem fel annyira. Inkább a későbbiekben, ám sosem bántottak miatta. Nagyon jó közegre találtam.

– mondta az aranyérmes Konkoly Zsófia.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek