Olimpia 2024

Nem sikerült a bravúr, nagyot küzdött a magyar kézilabda-válogatott

CHI

Létrehozva: 2024.08.04.

A magyar férfi kézilabda-válogatott sorsdöntő mérkőzést vívott szombaton a házigazda Franciaországgal a párizsi olimpián.

A meccs előtt egyértelmű volt a helyzet: a magyar csapat csak akkor juthatott tovább a csoportból, ha megnyeri az olimpai csoport mérkőzést. Nem kezdtünk jól, 12 perc után Chema Rodriguez szövetségi kapitány időt kért, mert a franciák 6-2-re vezettek. Bevált a dolog, jobban védekeztünk, elől pedig Szita Zoltán beállásával hatékonyabbak voltunk, a 26. percben két gólra faragtuk a hátrányt (8-10). A szünetben 11-8-ra vezettek a franciák.

BÁNHIDI Bence; FABREGAS, Ludovic
Bánhidi Bence (jobbra) és társai a továbbjutásért léptek pályára a franciák ellen Fotó: Illyés Tibor

Jól kezdtük a második félidőt, a 38. percben már csak egyetlen góllal vezettek a franciák, a 40. percben pedig egyenlítettük (16-16). Sőt, Lékai Máté fordított, először vezettünk (17-16). Franciaország 12 perccel a vége előtt egyenlített, a hajrá 18-18-ról indult. Sajnos a franciák folytatták hatékonyabban, a magyar válogatott támadásai nem sikerültek, öt perccel a vége előtt a gallok 22-19-re vezettek. Innen már nem volt visszaút, Franciaország 24-20-ra nyert.

Az eredmény azt jelenti, hogy a magyar válogatott kiesett, befejezte a szereplését az olimpián. Franciaország bejutott a negyeddöntőbe.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek