Párizs 2024

„Mindenki egymásért küzdött" - örömszavak a győztes magyar kézis lányoktól

HWK

Létrehozva: 2024.08.01.

Bejutott a negyeddöntőbe a magyar női kézilabda-válogatott a párizsi olimpián, miután csütörtökön Spanyolországot verte.

A magyar női kézilabda-válogatott negyeddöntőbe jutott a párizsi olimpián, miután csütörtökön 27-24-re legyőzte Spanyolországot a csoportkör negyedik fordulójában.

kézilabda, olimpia
Fotó: Csudai Sándor

Győri-Lukács Viktoria szerint igazi csapatsikert arattak.

"Ma mindenki kellett ahhoz, hogy ilyen vidáman jöjjünk le a pályáról. Nagyon izgultam, a csapat többi tagja viszot nem. Nagyon akartuk ezt a mait, csapatként nyertünk" - mondta Győri-Lukács.

Márton Gréta viccesen kezdte az értékelést. A második félidőben a spanyolok ledolgozták az ötgólos hátrányukat, sőt, egy találattal vezettek. Gréta erre úgy reagált, hogy nem kímélték a szurkolókat, hiszen ismét izgulniuk kellett. 

"Nem szeretjük kímélni a nézőket és a szurkolókat. A 20-15-ös vezetésnél úgy érezhettük, hogy meg lehet, nálunk ez veszélyes, nem szabad bele kényelmesedni. Nagyon örültem, hogy jól kezdtük a mérkőzést, előzetesen tudtuk, hogy nagyon fontos a továbbjutás szempontjából ez a két pont. Az utolsó tíz percben mindenki egymásért küzdött. Azt beszéltük a lányokkal, hogy talán jókor jött az Angola elleni pofon, talán az kellett, hogy esetleg szerencsénk legyen a továbbiakban." - fogalmazott Gréta.

A magyarok egy héttel ezelőtt 31-28-ra kikaptak a címvédő, házigazda és világbajnok franciáktól, vasárnap 25-24-re nyertek Brazília ellen, kedden 31-31-es döntetlent játszottak Angolával, a csoportkört szombaton a hollandokkal szemben zárják. A negyeddöntőbe az első négy helyezett jut.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek