Káosz

Szoboszlaiék szappanoperába kerültek, itt az újabb drámai fordulat

LM

Létrehozva: 2024.08.21.

Lassan kabarévá alakul a Liverpool idei átigazolási szezonja. A klub még mindig nem szerződtetett senkit, a fő kiszemeltjük, Martín Zubimendi néhány napja nemet mondott az angol sztárcsapatnak. Ez azonban szeptemberig könnyen megváltozhat.

A Liverpool győzelemmel kezdte az idei szezont, a szurkolók azonban közel sem nyugodtak a jövővel kapcsolatban. A keret ugyan Thiago és Joel Matip kivételével egyben maradt, ám a klub továbbra sem szerződtetett senkit a nyáron. A Pool tavaly a hajrában bukta el az angol labdarúgó-bajnokságot, sokak szerint ez pedig újra bekövetkezhet így, hogy nem lett megerősítve a csapat. A legfőbb kiszemelt, Martín Zubimendi ügye lassan már szappanoperává torkollik.

Martín Zubimendi
Martín Zubimendi mégis a Liverpoolnál köthet ki Fotó: AFP

A Liverpool ugyan kifizette volna a 60 millió eurós (23 milliárd forint) kivásárlási árat a Real Sociedadnak, a játékos végül nem kért az angol sztárcsapatból. Zubimendi a múlt hétvégén egy félidőt játszott a Rayo Vallecano elleni 2-1-re elveszített bajnokin, ő szerezte az együttes szépítő gólját. A lefújást követően Imanol Alguacil, a Sociedad vezetőedzője alaposan kiakadt, és elhintette, hogy Zubimendi mégis távozhat a Liverpoolhoz.

„Minden évben ugyanez a helyzet velem. Minden évben ez történik. Ez történik az edzővel, a klubbal és sportigazgatóval is. Minden nyáron van mozgás. Mikel Merinót az Arsenal akarja és ha akarja, akkor mit lehet tenni? Le Normand már az Atléticóban. Nincs két ilyen játékos. Őket nem lehet pótolni. Ahogy más kulcsembert sem” – kezdte Imanol Alguacil, akinek nyilatkozatát a sport365 szemlézte.

Martín Zubimendi mégis leléphet

Jelen pillanatban azt sem mondhatom, hogy Zubimendi az utolsó pillanatban nem hagy el minket. Pótolhatatlan játékosok. De ahogy az Arsenal hajlandó kifizetni Merino árát, úgy ugyanez a helyzet Zubimendivel. Hiszen érte a Liverpool kész kifizetni az elengedési összeget. Mindig kereshetünk kifogásokat, de ilyen játékosokat nem lehet pótolni egyik napról a másikra.

Zubimendi mellett a Liverpool a grúz válogatott kapus, Giorgi Mamardasvili leigazolásán dolgozik. A szóbeli megállapodás már korában megtörtént a hálóőrrel, most már csak a klubjával, a Valenciával kell megállapodni.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek