F1

Újra aggódhat, megint keresztbe tennének a riválisok Schumachernek

LM

Létrehozva: 2024.08.26.

Logan Sargeant múlt hétvégén, a Forma–1-es Holland Nagydíjon is csúnyán összetörte az autóját. A Williams a hírek szerint emiatt már a következő napokban meneszti, a legesélyesebb utód pedig Mick Schumacher lenne. A Red Bull azonban közbeléphet.

Logan Sargeant tavaly került a Williamshez, teljesítménye viszont jóval gyengébb, mint csapattársáé, Alexander Alboné. Sargeant a legutóbbi, Forma–1-es Holland Nagydíj szabadedzésén rommá törte autóját, ami nem először fordul velő elő az elmúlt másfél évben. A Williams viszont a hírek szerint megunta a törő-zúzó amerikait és már a most hétvégi, Olasz Nagydíj előtt leváltják. A legnagyobb esélyes a Mercedes fejlesztőpilótája, Mick Schumacher.

Mick Schumacher
Mick Schumachernek a Williamsnél is riválisa akadt Fotó: NurPhoto via AFP

A 25 éves versenyző 2021-ben és 2022-ben már szerepelt a királykategóriában, akkor a Haast erősítette. Schumacher nagyon szeretne visszakerülni a mezőnybe, ám jövőre gyakorlatilag minden kapu bezárult előtte. A legnagyobb esélye az Alpine-nál lett volna, az istálló azonban bejelentette, hogy 2025-ben Pierre Gasly mellett Jack Doohannel vágnak neki az idénynek.

Schumacher számára tehát nagyszerű átmeneti lehetőség lenne a Williams, ahol megmutathatná, hogy igenis van még helye a legjobb 20 versenyző között. Ezt azonban a Red Bull sem nézi tét nélkül, a csapat szintén élne a kínálkozó lehetőséggel és benyomná a nagy tehetségét, Liam Lawsont. Christian Horner, a Red Bull csapatfőnökének sem lenne ellenére a kölcsönadás.

„Ez attól függne, hogy milyen feltételek mellett, és ha szükségünk lenne rá, akkor gyorsan vissza tudnánk hívni” – mondta. „De ha szükségük lenne egy pilótára a következő hétvégén [Monzában], nyitottak lennénk rá. De ezt a kérdést inkább a Williamsnek kell feltenni, nem pedig nekünk” – nyilatkozta sejtelmesen Christian Horner, amit az F1világ szemlézett.

Lawson tavaly már szerepelt beugróként, akkor a VCARB-nál öt futamon helyettesítette a kéztörés miatt hiányzó Daniel Ricciardót, teljesítményével pedig rengeteg dicséretet érdemelt ki. Könnyen elképzelhető, hogy Schumacher rövid időn belül két fontos párharcot veszít az F1-ben. Az biztos, hogy 2025-re egyikőjük sem maradhatna a Williamsnél, ugyanis az már korábban eldőlt, hogy a brit istálló Albon mellett Carlos Sainzzal vág neki a jövő évi szezonnak.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek