Úszóbotrány

„Nagyon nagy hiba volt” - Milák Kristófról beszélt, Hosszú Katinka az asztalra csapott

SK

Létrehozva: 2024.08.23.

A háromszoros olimpiai bajnok ezúttal sem fogta vissza magát. Hosszú Katinka elmondta, mit rontott el a Magyar Úszó Szövetség az olimpia előtt és alatt.

A legeredményesebb magyar sportág volt az úszóké a párizsi olimpián. A szakág 3 aranyérmet nyert, emellett egy-egy ezüstöt és bronzot. Mégsincs nyugalom, hiszen a sportág kiemelkedő alakja, Hosszú Katinka támadta be két héttel ezelőtt a szövetséget. Rio de Janeiro háromszoros olimpiai bajnoka azóta sem fogta vissza magát, szerinte ugyanis a szervezet hátráltatta többek között Milák Kristófot, akinek most az aranyérmét ünneplik.

Hosszú Katinka
Hosszú Katinka az idei olimpiára nem jutott ki

Hosszú Katinka interjút adott az Eurosport Magyarország YouTube-csatornának, melyben elmondta, óriási hiba volt azt kommunikálni az elmúlt hónapokban, hogy Milák felkészültsége nem lehet elég az olimpiához. Úgy véli, emiatt lehetett "csak" második 200 méter pillangón.

Nagyon nagy hiba volt a stáb részéről, hogy szinte előre mosták a kezüket. Erről nem szabad kifelé beszélni. Előadták, hogy mi nem tudunk semmit az ő felkészüléséről. Most pedig az ő eredményei mögött állnak. Ez nem visz előre

- fakadt ki az interjúban a bajnoknő, aki korábban lemondásra is felszólította a szövetség vezetését. Szerinte rengeteg a tehetség, csak őket nem gondozzák.

- Elképesztően jól úsztak a magyar úszók. Láttuk, hogy nem a tehetség a hiány, hiszen bebizonyosodott, ha nem állnak mögöttük, akkor is ilyen eredmények vannak.

Hosszú Katinka ezen változtatna

A bajnoknő kiemelte, 20 év alatt nem javultak semmit a feltételek, holott a szövetség jóval több pénzből, támogatásból gazdálkodhat.

Magát a támogatást megkapja a szövetség. De a versenyzők feltételei az elmúlt 20 évben nem fejlődtek. Például hiányzik egy módszertani központ, ahol átadhatnánk egy tudást. Nem vagyunk annyival előrébb, amennyivel többet költünk rá

- mondta a 35 éves bajnoknő, aki pályafutása jövőjéről annyit mondott, egyelőre aktív úszónak gondolja magát.

Hosszú Katinka teljes interjúját ide kattintva is megtekintheted. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek