Forma-1

„Nem akarom folytatni” - Lewis Hamilton már tudja, mikor vonul vissza

SK

Létrehozva: 2024.08.21.

A Forma-1 hétszeres világbajnok legendájáról időről időre felmerül a pletyka, hogy lassan befejezi a pályafutását. Most Lewis Hamilton is megszólalt a témában.

Lewis Hamilton a Forma-1 élő legendája, a britek hétszeres világbajnoka - Michael Schumacherrel együtt - rekorder a sportágban. Igen ám, de ő sem lesz már fiatalabb, januárban már 40 gyertya lesz a születésnapi tortáján. Tizenhét éve versenyez a Forma-1-ben, ezért gyakran előkerül a kérdés, meddig élvezi még a "száguldó cirkusz" világát. A kétkedőknek az év elején ütős választ adott: bejelentette, hogy a Mercedest ugyan elhagyja, de jövőre már a Ferrari színeiben fog versenyezni. Sőt, azóta már futamot is nyert, Hamilton újra a régi.

Lewis Hamilton
Lewis Hamilton új kihívások előtt Fotó: Anadolu via AFP

Most hosszú idő után maga a versenyző beszélt a tervezett búcsúról. Innentől már nem is kérdés, eljön az idő, amikor Lewis Hamilton visszavonul.

Lewis Hamilton élvezi a Forma-1-et

- Vannak napok, amikor azt gondolom, nem igazán tudom, meddig bírom még, és vannak, amikor érzem, hogy jól jönne egy kis szünet. Nálunk ugyanis más sportágaktól eltérően nincsen igazán hosszú szünet, nem lehet túl sokáig leállni – árulta el Lewis Hamilton az Esquire-nek adott interjújában, melyet az Origo szemlézett.. – Ám van egy tervem, hogy hová szeretnék továbblépni: csak ki kell alakítanom hozzá egy stratégiát, és rendbe hozni a dolgokat.

Hamilton nem cáfolja, csakis tőle függ, hogy meddig versenyez majd.

- Sokan vannak, akik idő előtt befejezték a karrierjüket, és több expilótával beszéltem, akik azt mondták, bárcsak versenyeztek volna még egy-két évet. 

Néhányan azt mondják: "Maradj bent, amíg csak tudsz!" De én nem akarom folytatni, ha érzem, hogy már nem vagyok jó."

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek