Heti top

Megszakadt a magyarok szíve; halálos betegség után ért fel a csúcsra az olimpikon

LM

Létrehozva: 2024.08.04.

Hiába próbáltak meg mindent hétfőn a magyar vívós lányok, nem jött össze az éremszerzés. Az ausztrál Ariarne Titmus azonban a rákot legyőzve lett aranyérmes, Szilágyi Áron pedig mindenkit ledöbbentett. A Bors eheti legolvasottabb cikkeiből válogattunk.

Nem jutott be a legjobb négy közé egyetlen magyar női kardozó sem a párizsi olimpián. A sorsolással nem volt szerencséje a lányoknak, ugyanis már a nyolcaddöntőben összejött egy magyar párharc, Pusztai Liza Márton Annával szemben nézett farkasszemet. A házi rangadót végül utóbbi nyerte, akinek viszont a negyeddöntő már a végállomást jelentette. Az olimpián nemcsak tehetségével, hanem szépségével is nagy népszerűséget szerző Szűcs Luca szintén a legjobb nyolcig jutott, őt a hazai környezetben Sara Balzer búcsúztatta.

20240729-CSS_9182
Szűcs Lucának a negyeddöntő jelentette a végállomást Párizsban Fotó: Csudai Sándor

Ariarne Titmusnak ellenben alaposan kijut a sikerből Párizsban. Az ausztrál szupersztár a női 400 méteres gyorsúszás döntőjén győzött úgy, hogy ott volt a hétszeres aranyérmes, 18-szoros világbajnok Katie Ledecky, valamint az új világsztárnak kikiáltott, mindössze 17 éves Summer McIntosh, Az azóta a 4x200 méteres gyorsváltón is aranyat szerző 23 éves sportolónő úgy ért fel kétszer is a csúcsra, hogy tavaly szeptemberben szörnyű hírt kapott.  Egy deréksérülés miatt elvégzett MRI-vizsgálat két daganatot mutatott ki a jobb oldali petefészkében. Szerencsére még korai stádiumban vették észre az orvosok a bajt, így a műtét után hamar vissza tudott térni az edzésekhez.

Szilágyi Áron kardvívó az egyéniben való korai kiesését követően csapatban komolyat tudott javítani, ugyanis Szatmári Andrással, Gémesi Csanáddal és Rabb Krisztiánnal együtt ezüstérmes lett. Ezzel a kiváló sportolónk a negyedik olimpiai érmét szerezte meg, három arany után ezúttal egy ezüsttel gazdagodott. Az olaszok elleni negyeddöntőn úgy tűnt, hogy Szilágyi sérüléssel bajlódik, ugyanis erősen húzta a lábát. Cserét végül nem kért, a verseny befejezése után pedig elárulta, valójában kutya baja nem volt. "Milyen sérülés? Nem voltam sérült" - mondta Szilágyi Áron a kamerába, amiből az szűrhető le, az első meccsen csak az olaszokat akarta összezavarni.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek