Parma

„Ő volt a légtér ura" - remekelt a magyar válogatott védője Olaszországban

(s)

Létrehozva: 2024.08.19.

Magyar futballsiker Olaszországban: Balogh Botond kiváló teljesítményt nyújtott a Parmában a Fiorentina elleni meccsen.

Szombaton teljesült az álma a mindössze 22 éves Balogh Botondnak: kezdőként kapott lehetőséget, és végig pályán volt a Parmában az olasz elsőosztályban a Fiorentina ellen. Az újonccsapat 1-1-re zárt otthon a magyar hátvéddel a soraiban.

Balogh Botond
Balogh Botond jól játszott a Parmában Fotó: Török Attila

Bár menedzsere, Fülöp Ferenc nem látta személyesen a bajnokit, de méltán büszke arra, hogy védence letette névjegyét a Serie A-ban.

"Méghozzá nem is akárhogyan – nyilatkozza a Borsnak Fülöp Ferenc. - Pármai barátaimmal, szemtanúkkal részletesen beszéltem Botond mutatott formájáról. Elmondásuk alapján remekül helyezkedett, a fejjátékát pedig egyöntetűen dicsérték. Úgy jellemezték: fejjátéka különleges, ő volt a légtér ura."

Fülöp hozzátette, a négyszeres magyar válogatott játékosa ősszel még több lehetőséget kaphat Marco Rossitól.

"A nyári Eb ugye nem sikerült túl fényesen, de meggyőződésem, hogy Marco Rossi szövetségi kapitány újra behívja majd a válogatottjába, és az őszi Nemzetek Ligája valamennyi csoporttalálkozóján számol a játékával valamelyik belső védő posztján. A rutinja is válogatott szintű, érzésem szerint ebben az évben helyet biztosít magának a Parma kezdőcsapatában is." - fogalmazott Fülöp.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek