Tragédia

Pár napos gyerekét hagyta hátra, elhunyt a kiváló 27 éves futballista

LM

Létrehozva: 2024.08.28.

Szörnyű jelenet rázta meg a Sao Paulo-Club Nacional Libertadores-kupa nyolcaddöntő visszavágóját. Juan Izquierdo szívroham következtében összeesett a pályán, szerda éjszaka szervezete pedig feladta a küzdelmet a kórházban.

A Sao Paulo 2-0-s győzelmet aratott a Club Nacional ellen, ezzel bejutott a Libertadores-kupa negyeddöntőjébe. A találkozót azonban beárnyékolta egy szörnyű tragédia. A második félidő elején pályára lépett Juan Izquierdo, aki az utolsó percekben megszédült, majd összeesett a pályán. A védőt azonnal kórházba szállították, ahol kiderült, hogy szívrohama volt, emellett agykárosodást szenvedett. Öt nappal később a klubja mindenkit elszomorító bejegyzésben közölte, a 27 éves futballista szervezete feladta a küzdelmeket és elhunyt.

Juan Izquierdo elhunyt a tragikus összeesése után Fotó: AFP

- A legmélyebb fájdalommal a szívünkben a National Football Club bejelenti szeretett játékosunk, Juan Izquierdo halálát. Őszinte részvétünket fejezzük ki családjának, barátainak, kollégáinak és hozzátartozóinak. Az egész Nacional gyászolja pótolhatatlan veszteségét. Juan, örökké velünk maradsz - írta a Nacional a közösségi oldalán.

Izquierdo családjának fájdalma szinte feldolgozhatatlan, ugyanis a futballista 11 nappal ezelőtt vált másodszor is édesapává, kisfia született.

Az uruguayi középhátvéd 2018-ban debütált a Cerro színeiben. 2019 februárjában átigazolt a Penarolhoz, majd tizenegy hónappal később aláírt a Montevideo Wanderershez - írja az Origo. Egy rövid mexikói kitérőt követően ismét visszatért a Wanderershez. 2022-ben került Nacionalhoz, majd a montevideói Liverpoolnál töltött év után idén januárban tért vissza a klubjához. Kétszeres uruguayi bajnok volt, a Nacionallal 2022-ben, a (uruguayi) Liverpoollal tavaly ért fel a csúcsra.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek