Ciki

Eric, az angolna már csupán a múlt: ezen az ausztrál olimpikonon röhög a világ – videó

LM

Létrehozva: 2024.08.15.

A breaktánc idén debütált az olimpián, a versenyszám pedig nem aratott átütő sikert. Az ausztrál sportoló, Rachael Gunn, ismertebb nevén Raygun az egész világ figyelmét felkeltette, ám ennek aligha örül.

Nagy elvárásokat fűztek a párizsi olimpia szervezői az idén debütált új versenyszámhoz, a breaktánchoz. A sportág azonban végül a legtöbbek tetszését nem nyerte el, már az is biztossá vált, hogy a 2028-as Los Angeles-i ötkarikás játékokon nem lesz ott a versenyszám. A nőknél Juasza Ami győzött, azonban nem ő, hanem az utolsó helyen végző Rachael Gunn, ismertebb nevén Raygun vált internetes szenzációvá.

Raygun
Raygun közröhej tárgyává vált az olimpia után Fotó: AFP

Raygun három párbajt teljesített a csoportban és az összeset elvesztette. Ami azonban szembetűnő volt, hogy egyik alkalommal sem tudott pontot szerezni. Mozdulatait már most a fél világháló utánozni próbálja.

@eurosport It’s been confirm that Breaking will be removed from the 2028 Olympics. Social media icon Raygun will not be competing in LA 💔 #olympics #paris2024 #olympics #raygun ♬ original sound - Eurosport

Raygun megszólalt

Az ausztrál sportoló kivételes helyzetben volt az ötkarikás játékokon, 36 évével ugyanis szinte minden riválisánál kétszer idősebb volt. A kulturális tanulmányokból Ph. D-t szerző Raygun röviden elárulta, hogy milyen tervvel készült az olimpiára.

Tudtam, hogy a lányokat a legnagyobb erősségükben, a erőteljes mozdulataikban nem fogom tudni legyőzni. Amit én hozok, az a kreativitás

 – mondta a Sky oldalán Raygun. A breaktánc vezető bírója, Martin Gilian szintén próbálta a védelmébe venni.

"Az ausztrál környezete több esetben megihlette, volt például kenguru. A breaking és a hip-hop közösségek határozottan mögötte állnak. Öt kritériumunk van a versenybírói rendszerben, és talán az ő szintje nem volt olyan magas, mint a többi versenyzőé. Viszont ismétlem, ez nem jelenti azt, hogy nagyon rosszul szerepelt. Minden tőle telhetőt megtett. Megnyerte az Óceánia selejtezőt” – értékelt Martin Gilian.

Hasonló sokkot legutóbb 2000-ben, Eric Moussambani Egyenlítői-guineai úszó okozott az olimpin, aki a 100 méteres gyorsúszást (46,4 a világcsúcs) 1 perc 52 másodperc alatt teljesítette. Knézy Jenő kommentátor akkor az Eric, az angolna becenevet adta neki.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek