Párizs 2024

„Nem vagyok még józan" - Kós Hubert lenyűgözte a szövetségi kapitányt

CHI

Létrehozva: 2024.08.02.

Az úszók szövetségi kapitánya szerint Kós Hubert klasszis módjára úszott. Sós Csaba elárulta, hogyan élte meg a 200 méter hát döntőjét.

Kós Hubert nyerte a 200 méteres hátúszást a párizsi olimpián, ezzel megszerezte Magyarország első aranyérmét a francia fővárosban. A 21 éves versenyző a csütörtöki fináléban 1:54.26 perces idővel diadalmaskodott.

Kós Hubert
Kós Hubert karrierje első olimpiai aranyérmét nyerte Fotó: Csudai Sándor

Sós Csaba, az úszók szövetségi kapitánya szerint még várhatjuk a folytatást Kóstól.

„Nem vagyok még józan, maradjunk annyiban. Infarktusos volt, ahogy Kós Hubert úszott, nagyon fegyelmezett és klasszis módjára. Elért mindent, fiatal ember, az igazi csúcs a következő olimpia, ha végig dolgozza a négy évet. Még várhatjuk a folytatást. Ilyen szokott lenni, amikor vannak kiugró olimpiáink, Darnyi Tamás, Egerszegi Krisztián, vagy amikor Hosszú Katinka hármat nyert, jellemzően ez a két-három érem szokott lenni, vagy egy van, mint a Kovács Áginál Sydney-ben. Azt kell mondjam, ez egy átlagos szereplés eddig, de még van fő számunk hátra, a férfi 100 pillangó” – mondta Kós Hubert aranyérme után az úszóválogatott szövetségi kapitánya, Sós Csaba.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek