ERIKSSON

„Köszönök mindent” – Megszakad a szív, megható üzenetben búcsúzik a haldokló edzőlegenda

Létrehozva: 2024.08.21.

Gyógyíthatatlan beteg a gyilkos kór miatt, de csak a lét szépségeire koncentrál. Sven-Göran Eriksson élete a végéhez közelít.

Pénteken kerül adásba a Prime dokumentumfilmje a gyógyíthatatlan rákbetegségben szenvedő Sven-Göran Erikssonról. A 76 éves svéd futballedző januárban jelentette be, hogy hasnyálmirigyrákkal diagnosztizálták, és legjobb esetben is már csak egy éve van hátra az életből. Azóta végigjárta több korábbi klubját (Lazio, Sampdoria, Benfica, Göteborg), sőt tavasszal egy gyerekkori álmát is valóra váltotta a Liverpool, ahol vágyaival ellentétben sohasem dolgozott: egy Ajax elleni gálameccsen (4-2) ő dirigálta a Vörösök egykori sztárjaiból összeállított öregfiúkcsapatot.

Sven-Göran Eriksson búcsúzik
Sven-Göran Eriksson búcsúzik, de igyekszik pozitív maradni             Fotó: AFP

Eriksson most megható gondolatokkal búcsúzott el a világfutballtól.

– Jó életem volt. Mindannyian félünk az utolsó napunktól, de az élet valahol a halálról is szól. Ezt meg kell tanulnunk elfogadni olyannak, amilyen. Ha nem is mindenki, de remélhetőleg az emberek többsége a végén azt mondja majd, hogy igen, jó ember voltál. Remélem, pozitív srácként emlékeznek majd rám, aki minden tőle telhetőt megtett.

Ne sajnáljatok, mosolyogjatok! Köszönök mindent, az edzőknek, a játékosoknak, a szurkolóknak, fantasztikus volt. Vigyázzatok magatokra és vigyázzatok az életre! És éljétek meg! Viszlát

– mondta többek között az angol válogatott korábbi szövetségi kapitánya a Sven című dokumentumfilmben.

Sven-Göran Eriksson: Az élet gyönyörű

Eriksson hozzátette: mindenki értékelje, amíg reggelente egészségesen ébred fel, bármennyire is magától értetődőnek vesszük.

– Amikor a semmiből jön a diagnózis, eleinte felér egy sokkal, de egy idő után megtanulsz együtt élni vele. Ma normális életem van, nem gondolok arra, mi történik majd holnap vagy holnapután. Máskülönben összeomlasz és csak sajnálod magad. Nem! Hagyd ezt! Nem is nagyon beszélek róla. Ez az, ami. Valószínűleg nem tudom legyőzni. Mindenesetre az élet gyönyörű – mondta Sven-Göran Eriksson.

Márciusban így köszöntötték Sven-Göran Erikssont a Liverpoolnál:

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek