Kritika

Nem kímélték az angolok Szoboszlait, ebben kell fejlődnie

LM

Létrehozva: 2024.08.20.

A magyar középpályás összességében remek benyomást tett idei első tétmérkőzésén a Liverpoolban az Ipswich ellen. Az egyik legnagyobb liverpooli szaklap dicsérte, ugyanakkor arra is kitért, hogy miben kéne fejlődnie a Szoboszlai Dominiknek.

Szoboszlai Dominik a várakozásoknak megfelelően bekerült múlt szombaton a kezdőcsapatba a Liverpool első idei tétmérkőzésén, az Ipswich ellen. A találkozót 2-0-ra a Pool nyerte, Szoboszlai végigjátszotta a találkozót, a második találatot pedig ő készítette elő Mohamed Szalahnak. A tavaly sokszor rendkívül kritikus angol média is véleményt mondott a teljesítményéről.

Szoboszlai Dominik
Szoboszlai Dominik teljesítményével az angol sajtó is elégedett volt Fotó: Andrew Powell

Az egyik legnagyobb liverpooli szaklap, a Liverpool.com több cikket is közölt Szoboszlairól. Az elsőben Matt Addison újságíró öt fontos tanulságra hívta fel a figyelmet, az egyik közülük Szoboszlai teljesítménye volt.

„Szoboszlai lassan kezdett, a 10-es pozícióban játszott, valamint besegített a védekezésben is, amikor Trent Alexander-Arnold felszaladt a középpályára. A játék előrehaladtával a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya egyre jobb és jobb lett. Az energiái és a fizikai képességei soha nem voltak megkérdőjelezve. Még ennél is jobbnak kell lennie, de összességében ez egy pozitív kezdés volt” – értékelt a brit újságíró.

Szoboszlai Dominik 7-es osztályzatot kapott

Ezt követően az oldal mindenki teljesítményét értékelte, Szoboszlai játékát 7 ponttal jutalmazták, nála csak Ryan Gravenberch (8) és Szalah (8) ért el magasabb pontszámot.

Lassan kezdett, de alaposan belelendült a végére. A magyar játékosnak minden képessége megvan, amit a 10-es pozíció igényel, de egy picivel veszélyesebb kell legyen a pálya utolsó harmadában. Olyan volt, mint az egész csapat: sokkal jobb, miután kijött a második félidőre

– érkezett az újabb értékelés róla. A Liverpool legközelebb augusztus 25-én, hazai pályán a Brentfordot fogadja az angol labdarúgó-bajnokság második fordulójában.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek