KORONAVÍRUS

„Nem köszönhettem el tőle" - Elhunyt édesanyjáért vágtázott az olimpiai bajnok

(s)

Létrehozva: 2024.08.10.

Mély gyásza ellenére megnyerte a párizsi olimpián a férfi 200 m-es síkfutást a botswanai Letsile Tebogo.

Tebogo éppen Los Angelesben versengett, amikor május 19-én kapta a szörnyű hírt édesanyja haláláról.

Letsile Tebogo
Letsile Tebogo (balról a második) 200 méteren győzött / Fotó: AFP

- Szegény hosszabb ideje betegeskedett – nyilatkozza az Esentially Sports-nak a 21 éves afrikai bajnok. - Borzasztó érzés számomra, hogy nem köszönhettem el tőle, amikor még élt. Mivel a mama is atletizált, miatta csatlakoztam ehhez a sportághoz, holott eleinte futballoztam. Azt követően igen nehezen építettem fel magam az olimpiára.

Ez végül sikerült, hiszen 1956 óta ebben a számban ő a legfiatalabb olimpiai bajnok. Arra pedig különösen büszke, hogy megelőzte a korábban 100-on aranyérmes amerikai Noah Lyles-t, aki kétszázon harmadikként zárt. 

- Én is hallottam, hogy Lyles a döntő előtt rosszullétre panaszkodott - jegyzi meg Tebogo. - Ez óriási könnyelműség volt részéről, elvégre az egészségét kockáztatta.

Az amerikai csapatvezetés tudatta, hogy Lyles már a 200 előfutama előtt rosszullétre panaszkodott, és az orvosi vizsgálat egyértelművé tette: koronavírusos. A saját döntése nyomán állt rajthoz, így a harmadik helyezése nem akármilyen teljesítmény. Sőt, a péntek késő esti 4x100-as fináléban is indulni kívánt...

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek