Megalázott

Teljes zsákutca, lépéskényszerben van Marco Rossi reménysége

LM

Létrehozva: 2024.08.13.

Szinte lehetetlen helyzetbe került a magyar labdarúgó-válogatott támadója a Hamburgnál. Németh András a nyáron erős posztriválist kapott, kikerült a keretből, a mutatói pedig komoly aggodalomra adnak okot.

Németh András a 2022-es évben tűnt fel a futball térképén. A támadó akkor a Genk csapatát erősítette, öt bajnokin lépett pályára a hajrában, de összesen 28 perc alatt sikerült két gólt szereznie, mindössze 19 évesen. Abban a szezonban a magyar U21-es válogatottban stabil kezdő volt, és a nyolc Európa-bajnoki selejtezőjén nyolc gólt szerzett. A mozgékony, labdával is ügyes támadóra fényes jövő várt, ám az elkövetkező két éve pocsékul alakult.

Németh András
Németh András sehol sem tudott stabil játéklehetőséget kapni Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Németh ugyan 15 bajnokin játszott az ősszel, de ebből csupán háromszor volt kezdő. 2023 telén a Hamburghoz szerződött, a Bundesliga 2 élcsapata pedig logikus választásnak tűnt. Németh hozta a Genknél mutatott debütálását (129 perc alatt két gól csereként), a tavalyi szezonja viszont pocsékul alakult.

31 tétmérkőzésen Németh képtelen volt középcsatárként gólt szerezni. A játékpercek (566 a bajnokságban, 195 a Német Kupában) továbbra is bántóan alacsonyak, a még mindig csak 21 éves támadó pedig nem tudta kihasználni, hogy az első számú csatár, Robert Glatzel sérülése miatt, kulcsszerepet kapott a bajnoki hajrában. A Hamburg újfent épphogy lemaradt a rájátszást jelentő harmadik helytől, ebben pedig Németh is benne volt.

Idén a négyből két felkészülési találkozón lépett pályára, ezeken szintén nem zavart sok vizet. A bajok tetőződtek, ugyanis a Hamburg leigazolta a 238 Bundesliga találkozóval rendelkező Davie Selkét a csatársorba. Selke mellett azonban egy nem várt riválisa is lett, az eddig jobbszélsőként játszó Ransford Königsdörffer ugyanis elkezdett centerként játszani, ez pedig olyannyira jól megy neki, hogy az eddigi két bajnokin az összes hamburgi gólt (3) ő szerezte.

Németh András aggasztó statisztikája

Németh innentől kezdve már csak negyedik opció, Steffen Baumgart vezetőedző az elmúlt két bajnokin már a keretbe sem nevezte, így könnyen elképzelhető a távozása. Ami a legbeszédesebb statisztika Németh kapcsán, azok a játékpercei. Az eddigi 71 felnőtt tétmérkőzésen 1743 perc jutott neki, ami mindössze átlagosan 24 percet jelent.

A 21 éves játékos ugyan négyszer már a magyar felnőtt válogatottban is játszott (Luxemburg ellen pedig gólja is van), Marco Rossi az elmúlt hónapokban már nem küldött neki meghívót és többször hangsúlyozta, hogy amennyiben Németh vissza szeretne kerülni a csapatba, mindenképp el kéne igazolnia és rendszeresen kéne játszania.

Ugyan Némethnek még mindig van ideje összeszednie magát és kiaknázni a benne rejlő potenciált, a játékhiány egyre jobban rombolja a teljesítményét, ami pedig az önbizalomhiányhoz vezet. A négyszeres válogatott lépéskényszerben, szerződése 2026 nyaráig szól a Hamburggal, piaci értékét pedig 1 millió euróra (390 millió forint) becsüli a Transfermarkt.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek