Öröm

"Jött a Vogel-show" - Zalánki Gergő zseniálisan reagált a pólósok drámai győzelmére

LM

Létrehozva: 2024.08.07.

Módosítva: 2024.08.07.

A magyar férfi-vízilabda válogatott ötméteresek után 12-10-re nyert Olaszország ellen, ezzel ott van az elődöntőben, ahol Horvátország vár rá. A lefújást követően Zalánki Gergő, Varga Zsolt és Vogel Soma is értékelt.

A magyar férfi vízilabda-válogatott a negyeddöntőben az olimpián Olaszországgal találkozott. A továbbjutás végül ötméteresekkel dőlt el, amiben a magyarok voltak a jobbak, 12-10-es eredménnyel Varga Zsolték jutottak be az elődöntőbe, ahol Horvátországgal találkoznak majd.

Magyarország-Olaszország
Zalánki Gergő szerint "Soma-show" zajlott az ötmétereseknél Fotó: Csudai Sándor

A lefújást követően először Zalánki Gergő értékelt az M4 Sport kameráinak. "A védekezés volt összeszedettebb a végén. Nehéz ez most belülről látni. Extra gólok, ami a magyar vízilabdában benne van. Utána pedig jött a Soma-show. A csávónak már aurája van. Nagyon nehéz neki ötmétereseket lőni, már félnek tőle" - mondta Zalánki Gergő, aki arra is kitért, hogy hogyan tudott hátrányból visszajönni a csapat.

Nem jöttünk ki jól a négy perces kiállításból. Az utolsó percekben a fáradtság döntött. Di Fulviót fogtam, a végén már megmozdulni sem tudott.

A szövetségi kapitány, Varga Zsolt szerint is problémát okozott a fejekben a hosszas videózás és a kétes ítélet. "Mindkét csapat méltó a gratulációra. A két csapat sokat készült együtt a nyáron. Ez sokat jelentett nekünk. Ez a játékstílus nem volt nekünk idegen. A brutalitás megzavarta az egész rendszert, a miénket is, ettől megbicsaklottunk és ebből kellett visszajöttünk. Soma extra teljesítménye és a lövők remeklése a végén kellett a sikerhez. Itt nincs mese, menni kellett, de nem szabad ilyenkor túlfűtött állapotban lenni" - értékelte a látottakat Varga Zsolt.

Az, hogy meccs közben kihagytak kettőt, az sokat segített a mi mentális állapotunkon. Láttam az olaszok szemében, hogy kicsit jobban is tartanak tőlem. Átpörgettem a fejemben, hogy ki hova lőhet. Őrületes mérkőzés volt, mindent kiadtunk magunkból, ami bennünk volt

 - mondta a büntetőpárbajban hőssé váló Vogel Soma.

Magyarországra a legjobb négy között Horvátország vár majd.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek