TARTOZÁS

Bokszbotrány az olimpián, nem fizetnek a magyar sportolónak

(s)

Létrehozva: 2024.09.12.

Kovács Richárd igazán megállta a helyét a párizsi ötkarikás boksz-ringben, olimpiai ötödik helyezésre elismerésre méltó. A játékokat a bokszbotrány jellemezte, most például a pénzzel csúsznak.

Ami azt illeti, a magyar állam villámgyorsan állta adott szavát, hiszen a nyíregyházi bunyós, Kovács Richárd felvehette a 15.7 millió forintos összeget, ami ötödik pozíciójáért őt megilleti. De mivel a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal haragban álló Nemzetközi Ökölvívó Szövetség (IBA) is beígért az ötkarikás érmeseknek és helyezetteknek prémiumot, ha ahhoz hozzájutna, könnyebb lenne családja megélhetése. Csakhogy a pénznek se híre, se hamva. Az algériai Imane Helif után itt az újabb bokszbotrány az olimpián?

bokszbotrány
Itt az újabb bokszbotrány, Kovács Richárd ötödik lett Párizsban, de pénzt külföldről még nem kapott

- Nem a pénzért tettem Párizsban, amit tettem – nyilatkozza a Borsnak Kovács, aki a viadal előtt szüneteltette tanári munkáját is.

A megélhetési költségek nem alacsonyak, ráadásul jelenleg sérült vagyok, mindkét vállam fáj.

 

Bokszbotrány, közel ötmillió hiányzik

Említi, hogy az orosz elnök, Umar Kremjlov vezette Nemzetközi Ökölvívó Szövetség (IBA) évek óta szép összegekkel premizálja az amatőr viadalokon kitűnt versenyzőket.

- Csakhogy a párizsi ötödik helyezésemért ígért prémiumból, a 10 ezer dollárból ( 3.6 millió Ft) eddig nem láttam semmit. Ami némileg meglepő, hiszen az IBA-vezetés szavahihető. De elakadt valahol az idei belgrádi Európa-bajnoki bronzérmemért a tőlük nekem járó 5000 dollárom (1.8 millió Ft) is.

A szabolcsi öklöző azon töri a fejét, hogy profinak áll, és úgy érzi, a honi szövetség is elismerhette volna hangsúlyosabban az erőfeszítéseit.

- És itt nem plusz pénzjutalomra célzok, hanem egy emlékező oklevélre, elvégre mégiscsak szereztem egy ötödik helyezést Párizsban Magyarországnak...

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek