Sztár

Megvan az utód, vele pótolná a Liverpool a kapitányt

LM

Létrehozva: 2024.09.21. 09:45

Egyre bizonytalanabb Virgil van Dijk jövője a Liverpoolnál. A klub már fel is készült arra az esetre, ha jövő nyáron a csapatkapitány távozik, a legfőbb jelölt a Juventus középhátvédje, Gleison Bremer.

Virgil van Dijk 2018 januárjában érkezett a Southamptontól a Liverpoolhoz, az angol sztárcsapat pedig 84,5 millió eurót (33 milliárd forint) sem sajnált érte. Az óriási átigazolási díj azonban hamar megtérült, van Dijk ugyanis vezére lett a Poolnak. Ma már a csapatkapitányi karszalag is az övé, a védelem közepéből kirobbanthatatlan, és minden jelentős trófeát bezsebelt az együttessel. Szerződése azonban jövő nyáron lejár, a holland pedig már többször utalt arra, hogy ez lehet az utolsó liverpooli szezonja. A hírek szerint a klub már fel is készült a pótlására, és kiemelten figyeli a Juventus középhátvédjét, Gleison Bremert.

Bremer
Bremer pótolhatja Virgil van Dijket a Liverpoolnál Fotó: NurPhoto via AFP

A 27 éves futballista két éve a Torinótól érkezett a városi riválishoz, ahol hamar a védelem legfontosabb láncszeme lett. A brazil válogatottban szintén bemutatkozhatott, a nemzeti csapatban eddig öt alkalommal léphetett pályára. A Teamtalk szerint ő az első számú jelölt van Dijk helyére, leigazolása azonban nem lesz egyszerű.

Ennyiért lenne mozdítható Bremer

A Juventus ugyanis nemrég 2029 nyaráig meghosszabbította a szerződését, így az angol klubnak jelentős összeget kell letenni az asztalra, ha meg akarja győzni az olaszokat. A hírek szerint a Juventus legalább 70 millió eurót (26 milliárd forint) vár Bremerért, ennyit a Liverpool legutóbb tavaly nyáron fizetett ki Szoboszlai Dominikért.

Amennyiben a tárgyalások zátonyra futnának Bremerért, az alternatívák között szerepel Goncalo Inácio (Sporting), Loic Badé (Sevilla) és az angol válogatottban remek Európa-bajnokságot teljesítő Marc Guéhi (Crystal Palace) is.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek