Csere

Cristiano Ronaldo reagált a kirúgásra, nem teljesítik a kérését

LM

Létrehozva: 2024.09.18.

Elfogyott a türelme az al-Nasszr vezetőségének és az újabb pontvesztés után menesztette Luís Castro edzőt. Cristiano Ronaldo nagyon szeretné, ha Zinédine Zidane lenne a következő menedzser, a klubnak viszont más elképzelései vannak.

Nem kezdte jól az idei szezont az al-Nasszr. Először ugyan bejutott a Szuperkupa döntőjébe, ám ott az ősi rivális al-Hilal 4-1-re kiütötte és elvitte előle a trófeát. A bajnokságban három összecsapásból csupán egyet tudott megnyerni, az ázsiai Bajnokok Ligájában szintén csalódást keltő döntetlennel indított. Utóbbi után a vezetőség megköszönte Luís Castro vezetőedző munkáját és felbontotta a szerződését. Cristiano Ronaldo azonnal reagált a kirúgásra.

Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo Zinédine Zidane-t akarja edzőnek, az al-Nasszr viszont mást gondol Fotó: AFP

A portugál szakember 14 hónapot töltött a szaúdi topklubnál, 54 tétmérkőzésen 36 győzelem, 9 döntetlen és 9 vereség volt a mérlege. Honfitársa, Ronaldo az Instagram-oldalán búcsúzott a szakembertől: „Köszönet mindenért!” – írta a közös fotó mellé az ötszörös aranylabdás.

A 39 éves világklasszis a Marca információi szerint meglátogatta a vezetőséget és beajánlott egy nevet lehetséges utódnak. Ronaldo nagyon szeretné, ha Zinédine Zidane lenne az al-Nasszr következő vezetőedzője. Zidane korábban a Real Madridnál dolgozott együtt Ronaldóval. Ez azonban aligha fog bekövetkezni, ugyanis a francia kiválóság egyszer már elutasította a szaúdi topklubot.

Ronaldo kérését nem teljesítik

A hírek szerint a vezetőség már kiszemelte az utódot, és hamarosan bejelentheti Stefano Pioli szerződtetését. Az olasz szakember 2019 októberében vette át az AC Milant, a klubbal pedig 2022-ben bajnoki címet szerzett, egy évvel később pedig a Bajnokok Ligája elődöntőjéig vezette a milánói együttest. Tavaly ugyan viszonylag könnyen szerzett egy ezüstérmet a bajnokságban, de e BL-ben és az Olasz Kupában is hamar kiesett, a klub pedig az idény után menesztette.

Ronaldo lassan két éve van az al-Nasszrnél, ám az araboknál eddig mindössze egyetlen trófeát tudott szerezni.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek