Pluszkilók

Felszaladtak a kilók, Cseh Laci súlyos kérdésről vallott

SK

Létrehozva: 2024.09.27. 14:32

Tanácsadóként vállal szerepet az úszók rövidpályás világbajnokságán a visszavonult legenda. Cseh Laci őszintén beszélt a súlyfeleslegéről is.

Húsz évig úszott a legmagasabb szinten, 2021-ben a tokió olimpia után fejezte be pályafutását Cseh László világbajnok úszó. Öt olimpián indult el, ezeken ezüst- és bronzérmeket szerzett. Visszavonulása után Cseh Laci nem vesz rész a sportágban, s őszintén bevallja, a sportolást is hanyagolja.

cseh laci
Cseh Laci a tokiói olimpián úszott utoljára nagy versenyen

A friss fotókon jól látni, hogy Laci kikerekedett, bizony felszaladtak nála is a kilók. Ennek okáról is beszélt a nagy bajnok a Mandinernek adott interjúban.

Eltűnt az igazi motivációm. Korábban azért keltem fel korán és mentem edzeni akár naponta kétszer is, hogy a világ legjobbja legyek. Ez eltűnt, de erősen hiányzik az életemből. Persze tudom jól, azért kell mozogni, sportolni, hogy egészséges legyek, jobban érezzem magam a bőrömben

– mondta az interjúban Cseh Laci, akinek két éve gyökeresen megváltozott az élete. Feleségével, Diával hosszú próbálkozás után végre szülők lettek, 2022 nyarán megszületett kislányuk, Nalani. Jelenleg ő a főszereplője a bajnok mindennapjainak.

– Neveljük a kislányunkat, igyekszünk megfelelni a szülőség feladatainak. Egyébként különleges dolgok nincsenek az életemben. Az Ötpróba tömegsportsorozat nagyköveteként részt veszek úszó-, futó-, kerékpáros-eseményeken. Ott szoktam lenni a Nagy sportágválasztón, a Mozgás éjszakáján, tehát ami a sporthoz kapcsolódik, abban azért igyekszem részt venni. Ezáltal én is nyerek egy kis motivációt, hogy a hétköznapi életben rávegyem magam a mozgásra.

cseh laci
Cseh Laci amondó, ismét szeretné magát rávenni a mozgásra (Fotó: Árvai Károly/Nemzeti Sport)

Cseh Laci visszatér az uszodába

Decemberben Budapesten rendezik az úszók rövidpályás világbajnokságát. Cseh Laci erre az eseményre újra aktivizálja magát, na nem mint versenyző, hanem a viadal nemzetközi nagykövete. Laci egyfajta tanácsadó szerepre készül:

Még nem vagyok tisztában a nemzetközi nagyköveti pozíció minden egyes aspektusával, de vallom: fontos az úszásnak és magának a versenyzésnek a népszerűsítése, akár csupán idehaza is. Amikor majd a Duna Arénában leszek a világbajnokságon, lehet, hasznos lesz a sportolóknak, amikor elbeszélgetek velük, átadom nekik a tapasztalataimat. Mindez a későbbiekben segítheti a pályafutásukat.

A teljes interjút ide kattintva olvashatod el. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek