SZÍVMŰTÉT

Egész Liverpool érte aggódik, infarktust kapott, megmentették a világsztár életét

(s)

Létrehozva: 2024.09.24. 08:30

Újabb életmentő szívműtétet hajtottak végre Graeme Sounessen. Szerencsére az FC Liverpool egykori futballistája már jobban van.

Másodszor is súlyos szívinfarktuson esett át Graeme Souness, a Liverpool legendás labdarúgója. Egykoron Szoboszlai Dominik jelenlegi csapatában 354 tétmérkőzésen szerepelt, 1991 és 1994 között ugyanott edzőként dolgozó skót válogatott labdarúgó szíve hosszú idő óta rakoncátlankodik. Emiatt a 71 éves klasszis szívébe 38 esztendős korában három ritmusszabályozót helyeztek be, és ez jelentősen normalizálta a helyzetet. Ennek ellenére 2015-ben otthonában súlyos infarktust kapott, és az első életmentő szívműtéten akkor esett át. Azt hitte, a megnyugtató beavatkozást követően ezer évig élhet, de másként alakultak a dolgok. 

Liverpool, Souness
Graeme Souness, a Liverpool skót legendája Fotó: AFP

 

Tervei között szerepelt egy jótékony célú kerékpáros rendezvényen való részvétel, melyen maga is nyeregbe pattant volna, viszont a szeptember tizedikei angol-finn válogatott meccs (2-0) közben kellemetlen mellkasi fájdalom kerítette hatalmába. 

Éppen teáztam, amikor éreztem, hogy baj van. Hívtam a mentőket, akik elláttak, majd a Bournemouthban lévő híres kardiológus, Suneel Talwar megműtött. Szakmája kiváló ismerője, tizenöt éve hozzá járok különféle vizsgálatokra

 – mondta Souness az életmentő műtét után a The Sunnak.

Ez történt a Liverpool legendájával

Az újabb sebészi beavatkozás során a koronaerébe több úgynevezett sztentet ültettek be, és szerencsére már jobban van.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek