Csoda

Egy éve lebénult a magyar tehetség, most spanyol sztárcsapat kapuját védi

LM

Létrehozva: 2024.09.19. 11:00

Tavaly óriási esélyt kapott a fiatal kapus, Tompa Ákos, aki Spanyolországba, a Real Sociedadhoz szerződött. Egy súlyos autoimmun betegség miatt azonban nyaktól lefelé lebénult, ezt azonban csodás módon leküzdötte és visszatért a pályára.

Tompa Ákos közel öt évig a Honvéd utánpótlásában pallérozódott, 2023-ban pedig óriási lehetőséget kapott, ugyanis a Real Sociedad szerződtette. Tompa az U17-es csapathoz került, számára azonban nem indult jól a spanyol kaland.

Tompa Ákos
Tompa Ákos súlyos autoimmun betegséget küzdött le Fotó: EM Sports Consulting

Tompa Ákos elképesztő gyógyulása

Tavaly nyáron egy súlyos autoimmun betegség támadta meg, ami miatt nyaktól lefelé lebénult, nem tudott mozogni és kerekesszékbe került. A 17 éves kapus hosszú és embert próbáló rehabilitáció után felépült és visszanyerte a mozgását, az előző idény hajrájában már játszott, a jelenlegi szezonban pedig a Real Sociedad színeiben az U19-es spanyol bajnokság első két fordulójában, a Santutxu (3-1) és az Alavés (0-0) ellen egyaránt a kezdőcsapatban kapott helyet.

Szerencsére sikerült legyőzni a betegséget, már teljesen egészséges vagyok

 – árulta el Tompa Ákos az EM Sportsnak, amit a Magyar Nemzet szemlézett. 

- A rehabilitációt Magyarországon kezdtük, majd a kiköltözésem után Spanyolországban fejeztük be. Fokozatosan tértem vissza a csapathoz, az előző idény végén pedig néhány meccsen már lehetőséget kaptam. A nyári felkészülés remekül sikerült, a harmadik számú csapattal dolgoztam végig az edzéseket, úgyhogy jó formában vártam a rajtot.

Tompa azóta már a magyar U18-as válogatottba is meghívót kapott, de pályára végül nem lépett Bosznia-Hercegovina ellen.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek