Pecarovat

Kenderesi Tamás: Bízom benne, hogy visszatérek az úszósportba!

K. D.

Létrehozva: 2024.09.26.

A pecázás a sztárokat is megfertőzte. Színészek, zenészek, sportolók ragadnak botot, hogy kikapcsolódjanak a vízparton. Ezúttal az olimpiai bronzérmes úszóval, Kenderesi Tamással ugrottunk fejest a témában.

Doppingügyének tárgyalása után a vízpart felé vette az irányt az olimpiai bronzérmes úszó, Kenderesi Tamás, aki háromnapos horgásztúrán vett részt barátaival a Baja melletti Nemesnádudvari Tőzegtavon.

Büszkén pózolt 13 kilós tükrösével / Fotó: Bors

Nehéz időszak

Nem tudatosan időzítettük a tárgyalás utáni napokra a pecát, így alakult. De örülök neki, mert nagyon nehéz időszak ez az életemben, és a vízparton ki tudok picit kapcsolódni 

– fogalmazott a Borsnak Kenderesi Tamás, aki hihetetlen eredményes túrán van túl.

Három nap alatt több mint 30 halat fogtunk. Igaz, ennek zömét nem én, hanem a barátaim. 

Viszont enyém volt az első hal, egy 16 kilós ponty.

Elég változatosan fogtunk, jött harcsa, amur is a pontyok mellett.

Kenderesi Tamás legnagyobb hala a túrán ez a 16 kilós ponty volt / Fotó: Bors

Az olimpiai bronzérmes sportoló azt is elárulta: a feeder technikát részesíti előnyben, nagy vágya pedig az, hogy horogra csaljon egy kapitális, húsz kilónál is nagyobb pontyot.

Közel állok ehhez. Eddig háromszor sikerült fognom 18 kilósat, de az álomhatárt eddig nem sikerült túllépnem. Már hét éve üldözöm. Remélem, jövőre sikerül – tette hozzá Kenderesi.

Balatonon pecázna

A riói olimpián berobbanó, 200 méter pillangón bronz­érmet szerző úszó kis túlzással az anyatejjel szívta magába a horgászat szeretetét, ugyanis családjában is mindenki horgászik. Igaz, szülei nem a rekordokat halmozzák.

Az úszó segített barátjának, Bihercz Zoltánnak partra segíteni ezt a 34 kilós harcsát, ami pelletre és kukoricára jött / Fotó: Bors

Ők húshorgászok. Éppen ezért én az átlagnál jóval többször fogyasztok halat. Kedvencem a paprikás lisztbe forgatott ponty. A mostani túra viszont nem erről szólt. Itt minden hal visszanyerte a szabadságát – teszi hozzá Kenderesi, aki azt is elárulta: nagy vágya, hogy egyszer a Balatonon is pecázzon. 

A párom családjának van ott nyaralója, így tervbe van véve, hogy kimegyek majd horgászni. Csak az a baj, hogy a barátnőm nem szeret pecázni, így kicsit nehezebb, mert ha együtt vagyunk lent, akkor inkább vele vagyok.

Nem versenyez

A 27 éves úszó arról is szót ejtett, hogy nem tervez horgászversenyekre járni, mert ahhoz nem elég jó. A pecára csupán egy csodálatos hobbiként tekint, amellyel ki tud kapcsolódni a legnehezebb időszakokban is. De mi lesz az élsporttal, vissza tud-e térni két év kihagyás után arra a szintre, ahol a riói olimpián volt?

Évek óta együtt horgászik Bánovics Györggyel, Borzok Lászlóval és Koronics Tiborral / Fotó: Bors

Nehéz erre válaszolni. Nem tagadnom, szörnyű volt ez a két évem. Nem tudtam mit kezdeni magammal, teljesen magam alatt voltam, emiatt a kilók is felszaladtak rám. Szerencsére rengetegen támogattak, mellettem voltak. Az emberek szeretete lendített át a holtpontokon. Éppen ezért is tartozom nekik annyival, hogy harcolok az igazamért. 

Remélem, két év után idén végre pont került az ügy végére, és felmentenek a doppingvádak alól. Bízom benne, hogy vissza fogok tudni térni az úszósportba

– zárta Kenderesi Tamás.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek