Aggodalom

Kommandóssal próbálták felpörgetni az edzést, tizenketten kórházba kerültek

LM

Létrehozva: 2024.09.23. 11:30

Az amerikai Tufts Egyetem lacrosse-csapatánál úgy döntöttek, hogy egyik öregdiákjukkal pörgetik fel az edzés tempóját. A kommandós 45 perces tréningje után tizenketten kórházba kerültek.

Merész lépésre szánta rá magát a Tufts Egyetem lacrosse-csapata. Az egyik edzésre meghívtak egy öregdiákot, aki kommandósként a Navy SEAL BUD/S kiképzési programját végeztette el az 50 sportolóval. A tréning viszont nagyon nem hozta az előzetes várakozásokat, sőt, könnyen lehet, hogy tragédiát okoz.

Tizenkét lacrosse-játékos kórházba került a kommandós edzése után Fotó: AFP

A játékosok közül tizenkettőt ugyanis kórházba szállítottak, és rabdomyolízist diagnosztizáltak, ami a Cleveland Clinic szerint egy életveszélyes állapot, amely sérülés vagy izom túlterhelés után következik be, írja az Origo. Az állapot következtében az izomszövet lebomolhat, az izomrostok toxikus összetevői a véráramba és a vesékbe juthatnak.

Nagyon szokatlan, hogy egyszerre ennyi ember kerül kórházba ezzel az állapottal, különösen fiatal férfiak, akik feltehetően fizikailag nagyon fittek

 - mondta Dr. Shruti Gupta, a bostoni Brigham and Women's Hospital munkatársa.

Heten azóta már elhagyhatták a kórházat, azonban öten még mindig komoly veszélynek vannak kitéve és továbbra is az intenzív osztályon kezelik őket. Az egyetem azóta vizsgálatot rendelt el az elképesztő történések után.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek