Veszteség

Aggodalom a magyar válogatottnál, két kulcsjátékos is lemondta a szereplést

LM

Létrehozva: 2024.09.03.

Hamarosan Davis-kupa párharc vár a magyar férfi teniszválogatottra. Az ellenfél Egyiptom lesz, Nagy Zoltán szövetségi kapitánynak pedig Fucsovics Mártont és Marozsán Fábiánt is nélkülöznie kell.

A Davis-kupa döntőjének a selejtezőjébe szeretne visszajutni a magyar férfi teniszválogatott. A magyarok jelenleg a világcsoport I-ben tartózkodnak, szeptember 13-tól pedig Egyiptom ellen játszanak az osztálylépésért. Nagy Zoltán szövetségi kapitány azonban nem számíthat a két legjobbjára.

Marozsán Fábián
Marozsán Fábián nem vállalta a Davis-kupa szereplést a magyar válogatottban Fotó: AFP

Fucsovics Márton (világranglista 81. hely) és Marozsán Fábián (világranglista 51. hely) sem utazik a csapattal Kairóba. Az előző héten mindketten részt vettek az év utolsó Grand Slam-tornáján, a US Openen, amelyen előbbi sérülés miatt az első fordulóban búcsúzott, utóbbi pedig a legjobb 64-ig jutott. A magyar válogatottat így Piros Zsombor, Valkusz Máté, Fajta Péter és Madarász Gergely alkotja majd.

“Nem lesz könnyű, de győzni megyünk Kairóba. Megnyugtatóbb lett volna, ha Marozsán Fábira és Fucsovics Marcira is számíthatok, vagy legalább az egyikük velünk tart, de ezen az összecsapáson nem vállalták a szereplést. Bízom a fiúkban, Piros Zsombi és Valkusz Máté már többször bizonyított a Davis-kupában, igazi specialistái ennek a csapatversenynek. Biztos vagyok benne, hogy Fajta Peti és Madarász Gergő is hozzáteszi majd a maga részét a siker érdekében”- mondta a Magyar Tenisz Szövetség oldalán Nagy Zoltán a csapathirdetés után, amit a Mandiner szúrt ki.

Magyarország 23. a Davis-kupa nemzetek ranglistáján, Egyiptom a 43. helyen áll. A két ország legutóbb 2006-ban, Hódmezővásárhelyen találkozott, akkor Bardóczky Kornél vezetésével 5:0-ra nyert a csapat. Az egyiptomiak legjobb játékosa Mohamed Safwat, aki szeptember 19-én lesz 34 éves, jelenleg 382. a ranglistán.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek