Műtét

„Kiütötték a szívemet" - azonnal műteni kellett a magyar olimpiai bajnokot

Létrehozva: 2024.09.25. 18:45

Nagy László, az Újpest olimpiai bajnok labdarúgója nem gondolta volna, hogy az idei esztendőben leginkább az orvosokkal randevúzik ahelyett, hogy a focimeccsekre járna a Szusza Ferenc stadionba.

Januárt írtunk, amikor az Újpesti Dózsa egykori ünnepelt futballistája kisebb balesetet szenvedett. Nagy László éppen barátja, egykori csapattársa kocsijába ült volna be, amikor megreccsent a térde, elvesztette az egyensúlyát és elvágódott. Műtét lett a vége.

Nagy László
Nagy László szívével volt gond / Fotó: TumbaszHedi

- A jobb térdemben van már protézis, most a balba is került, de nem ez a legnagyobb gondom – mondta Nagy László. - Sokkal inkább a ketyegőm miatt maceráltak az orvosok, ugyanis - ahogy mondani szokás - össze-vissza vert a szívem, hol normális volt a pulzusom, hol pedig az egekbe ugrott.

Az olimpia bajnok nem húzhatta tovább az időt, orvoshoz fordult, illetve jelentkezett a doktoránál.

- A vizsgálatok után nem maradt már hátra, minthogy „kiütötték” a szívemet – mesélte az egykori 25-szörös válogatott labdarúgó. - Ezzel a ritmust tették rendbe, de sajnos néhány hét múlva visszatért a rendellenesség. Nem volt más választásom, mint beleegyezni a katéterezésbe. Mondhatom, belenéztek a szívembe.

Már túl van a beavatkozáson, amikor telefonon beszéltünk vele, éppen egy kontrollra készült. 

- A katéteres beavatkozásnál kellemesebbet is el tudtam volna képzelni, ugyanis egyik világbajnok barátom, aki szintén átesett rajta, annyit mondott, észre sem vette. Lehet, őt keményebb fából faragták, mert én bizony megszenvedtem, de győztem. Jól vagyok és már alig várom, hogy újra a Megyeri úton szurkoljak az Újpestnek, hiszen úgy fest, más szelek fújdogálnak a csapat környékén. Számomra gyógyír, hogy alakul a lila-fehér együttes. Szóval, várom, hogy 2025 legyen, és véget érjen az orvosos évem.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek