Gyász

Összetört a gyásztól, David Beckham vigasztalta az elhunyt fociedző édesapját

SK

Létrehozva: 2024.09.15.

Módosítva: 2024.09.15.

Pénteken kísérték utolsó útjára a Sven-Göran Eriksson fociedzőt. A legendás svéd szakember 95 éves édesapja is ott volt a gyászolók között.

A legborzalmasabb dolog, ami egy szülővel történhet, ha el kell temetnie a saját gyermekét. A kiváló svéd labdarúgóedző, Sven-Göran Eriksson januárban tudatta a közvéleménnyel, hogy halálos beteg, s noha harcol a gyilkos a kórral, felkészült arra, hogy meg fog halni. Eriksson augusztus 26-án, 76 éves korában hunyt el

Sven-Göran Eriksson
Sven-Göran Eriksson évtizedekig a legmagasabb szinten dolgozott Fotó: Liverpool FC

A korábban számos országban is maradandót alkotó tréner végső búcsúztatására pénteken került sor Svédországban. A szertartáson az első sorban volt az elhunyt édesapja, a 95 esztendős Sven Eriksson. A fotókról az látszik, hogy az idős férfi próbálja tartani magát, de ismerősei, barátai szerint nagyon megviselte őt gyermeke tragédiája.

Sven-Goran Eriksson Funeral
Sven Eriksson fia búcsúztatóján Fotó: Yui Mok - PA Images

A szertartáson ott volt David Beckham korábbi angol labdarúgó is, aki a válogatottnál volt a svéd szakember játékosa. Jó kapcsolatot ápoltak, néhány hónapja meg is látogatta az akkor már súlyos beteg mesterét.

Nevettünk, sírtunk és tudtuk, hogy búcsút veszünk egymástól... 

Sven, köszönöm, hogy mindig ember maradtál, olyan, amilyen mindig voltál: szenvedélyes, gondoskodó, nyugodt és igazi úriember. Örökké hálás leszek azért, hogy a kapitányoddá tettél, mindig emlékezni fogok az utolsó együtt töltött napunkra veled és a családoddal. Köszönöm, Sven, és az utolsó hozzám intézett szavaiddal élve: »Minden rendben lesz«

- írta akkor közös videójuhoz Beckham.

A világhírű labdarúgó most a videófelvételek tanúsága szerint a gyászoló édesapát vigasztalta. 

Sven-Göran Eriksson számos klubnál dolgozott karrierje során, legnagyobb sikereit Olaszországban - a Sampdoria és a Lazio mestereként - érte el, de BEK-döntőbe vezette a portugál Benficát is, valamint öt évig irányította az angol válogatottat. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek