Csoda

Elképesztő mozdulat, itt a paralimpia új sztárja – videó

LM

Létrehozva: 2024.09.03.

Sheetal Devi nem jutott be az elődöntőbe a női íjászatban a paralimpián. A mindössze 17 sportoló azonban így is internetes szenzáció lett, miután elképesztő technikával van ott a legjobbak között.

Sheetal Devi a paralimpián a női íjászok között a legjobb nyolcig jutott. A negyeddöntőben Mariana Zuniga várt rá, a párharcot végül az utóbbi nyerte 138-137-re. Az interneten azonban az indiai versenyző lett közönségkedvenc, köszönhetően az elképesztő technikájának.

Sheetal Devi
Sheetal Devi technikáján ámul a világ Fotó: AFP

Sheetal úgy van ott a világ legjobbjai között, hogy phocomelia betegsége miatt karok nélkül született. A 17 éves lány így a lábujjaival céloz és lő, az eredményei alapján pedig nem is akárhogyan. Egyik próbálkozásánál telibe a céltábla közepét találta el.

„Ez elképesztő; Ők az igazi harcosok; Félelmetesen inspiráló”írták a kommentek. Sheetal az első és egyetlen női nemzetközi paraíjász bajnok felső végtagok nélkül.

Magyarország eddig egyetlen érmet szerzett a párizsi paralimpián. Konkoly Zsófia aranyérmes lett múlt hét csütörtökön 400 méteres gyorsúszásban, az S9-es kategóriában. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek