Szökés

Súlyos börtönbüntetést kapott, elképesztő módon menekül a holland válogatott sztár

LM

Létrehozva: 2024.09.15.

1350 kilogramm kokain becsempészésével bukott le az év elején az 50-szeres holland válogatott futballista. Quincy Promest hat év börtönbüntetésre ítélete az amszterdami bíróság, ő azonban jelenleg Dubaiban tartózkodik, az Egyesült Arab Emírségeknek pedig eszük ágában sincs kiadatni.

Quincy Promes 2014 nyarán igazolt a Szpartak Moszkvához, és ott vált ismert labdarúgóvá. Később a Sevillában és az Ajaxban is futballozott, a holland válogatottban pedig 50 alkalommal lépett pályára, a 2020-as (ám 2021-ben rendezett) Európa-bajnokságon kétszer csereként állt be. Élete azonban idén februárban félrecsúszott.

Quincy Promes
Quincy Promes a futball segítségével menekül a börtön elől Fotó: NurPhoto via AFP

Még 2020 januárjában egy droghálózat tagjaként 1350 kilogrammnyi kokaint próbált meg becsempészni Hollandiába, ám unokatestvérével együtt lebuktak. Idén februárban az amszterdami bíróság hat év börtönbüntetésre ítélte őket. Promesnek ezen felül egy másfél éves börtöne is van, miután egy családi összejövetelen combon szúrta az egyik rokonát.

Promes azonban jelenleg nem ül a rácsok mögött, éppen ellenkezőleg: szabadlábon él és virul. A tárgyaláson nem jelent meg vallomást tenni, helyette az ügyvédjén keresztül ártatlannak vallotta magát. A 32 éves futballista először Oroszországban tartózkodott, ugyanis 2021 februárjától ismét a Szpartak Moszkvához került. A két ország között nincs kiadatási megállapodás, a hollandok így nem tudták hazahozni Oroszországból.

A történetnek azonban van még egy csavara. Idén márciusban a Szpartak Moszkva az Egyesült Arab Emírségekben edzőtáborozott, ahol Promes közúti balesetet okozott, majd azonnal továbbhajtott, írja az Eurosport. A rendőrség letartóztatta, de aztán szabadon engedték, Promes pedig azóta Dubaiban tartózkodik.

A hollandok újfent kiadatási kérelmet kezdeményeztek, de az arabok ezt egyelőre nem teljesítették, és úgy tűnik, hogy nem is fogják. A nyáron ugyanis Promes szabadon igazolható futballistává vált és aláírt a másodosztályú Dubai United FC-hez, amely 2025 nyaráig szerződtette. Ezzel a holland válogatottnak továbbra sem kell félnie a börtöntől, jövőre pedig Oroszországba is visszatérhet, ahol szintén nem kell tartania a kiadatástól.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek