Rutin

"Van összehasonlítási alapom" – Dzsudzsák nem kertelt Sallai török szerződése kapcsán

LM

Létrehozva: 2024.09.21. 16:45

Dzsudzsák Balázs is megszólalt a magyar válogatott sztárjának átigazolásáról. A 37 éves szélső korábban játszott Törökországban is, most elmondta a véleményét Sallai Roland transzferéről.

Sallai Roland hosszas huzavona után távozott a Freiburgtól és a török bajnokság címvédőjéhez, a Galatasarayhoz igazolt. A 27 éves szélső váltását összességében pozitívan fogadták a szurkolók, ám többen felrótták neki, hogy a török élvonal visszalépés a Bundesligához képest. Dzsudzsák Balázs korábban szintén játszott a Süper Ligben, most elmondta a véleményét a honfitársa váltásáról. 

Dzsudzsák Balázs, Sallai Roland
Dzsudzsák Balázs korábban játszott Törökországban, elmondta a véleményét Sallai Roland átigazolásáról Fotó: Anadolu via AFP

A Debrecen csapatkapitánya 2015 augusztusában került a Bursasporhoz, ahol összesen 25 tétmérkőzésen játszott, ezalatt négy gólt és öt gólpasszt ért el. A zöld-fehér mezes együttest egy év után hagyta ott és az Egyesült Arab Emírségekbe szerződött.

– Játszottam a holland és az orosz bajnokságban is, tehát van összehasonlítási alapom. Higgye el mindenki, a török pontvadászat a legjobb a felsoroltak közül. Az országban hihetetlen fanatizmus uralkodik a futball iránt, ez nagyon jó érzés egy labdarúgónak, és nagy különbséget is jelent. Soha nem felejtem el, milyen szeretettel és tisztelettel fogadtak a szurkolók Bursában –  mondta a török Hürriyet megkeresésére Dzsudzsák Balázs, amelyet a Magyar Nemzet szemlézett.

Dzsudzsák szerint jól döntött Sallai Roland

A 109-szeres magyar válogatott középpályás igyekezett mindenkit megnyugtatni, szerinte Sallai jó döntést hozott azzal, hogy a Galatához került és hamar megtalálja majd a helyét a török sztárcsapatnál.

– Aki hat évig a Bundesligában szerepel, mindenhol tud bizonyítani. Bebizonyította, hogy mindenhol hasznos tud lenni a karaktere miatt, éppen ezért úgy gondolom, hogy könnyű lesz beilleszkednie a Galatasaray támadójátékosai közé. Biztos vagyok benne, hogy meg fogja ugrani ezt a szintet, nagyon alázatos és szorgalmas játékos. Mindene a futball, és mindig jobb akar lenni. Jó döntés volt számára, hogy a Galatasarayhoz igazolt, biztos vagyok benne, hogy innen akár egy erősebb ligába is kerülhet, és támogatni fogom, hogy elérje a kitűzött céljait – zárta a gondolatait Dzsudzsák.

Sallai 2028 júniusáig írt alá a címvédővel, amely hatmillió eurót (2,3 milliárd forint) fizetett a Freiburgnak.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek