Gyász

Elhunyt a vb-gólkirály olasz legenda

Létrehozva: 2024.09.18.

Módosítva: 2024.09.18.

Gyászol a nemzetközi labdarúgóvilág. Elhunyt Salvatore Schillaci, korábbi olasz válogatott futballista.

Elhunyt Salvatore Schillaci olasz labdarúgó, az 1990-es világbajnokság gólkirálya. Az egykori kiváló csatár 59 éves volt, másfél éve jelentette be, hogy vastagbélrákkal szenved. Akkor így nyilatkozott róla a Corriere della Serának:

Salvatore Schillaci
Salvatore Schillaci az 1990-es vb egyik hőse volt Fotó: AFP

„A világ rám szakadt, depresszióba estem, féltem a haláltól. Minden eszembe jutott, de szerencsére ez a súlyos betegség a vastagbelemre korlátozódott, más szerveket nem károsított meg. Már nincs végbelem és záróizmom. Kétszer műtöttek, majd fél évvel később találtak egy kis foltot a nyakamon, egy hete sugárterápiával kiégették, ma pedig kontrollvizsgálatokra járok, hogy minden rendben van-e...”

Salvatore 'Toto' Schillaci a Messina, a Juventus, az Internazionale és Júbilo Iwata játékosa volt, de leginkább az 1990-es világbajnokságon nyújtott teljesítménye miatt emlékeznek rá. Schillaci a kispadon, cserecsatárként kezdte a vb-t, majd a harmadik meccsre már a kezdőcsapatba verekedte magát. Végül hét mérkőzésen hat gólt szerzett, megnyerte a vb-gólkirályi címet a végül bronzérmes olasz csapatban.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek